skanesport_desktop-panorama-1

FotbollLB07Nyheter

Dalkurd testar LB07-målvakt

När LB07 tog klivet upp i division var den 19-årige målvakten Viktor Jacobsson en av de viktigaste kuggarna. Nu kan han själv ta nästa kliv, till Allsvenskan och nykomlingen Dalkurd.

– Det är redan klart att jag lämnar LB07 och jag vill spela i en högre division nu. Gärna Allsvenskan och får jag chansen känner jag mig mogen att ta den. Det här ska bli hur kul som helst, säger Viktor Jacobsson i telefon från hotellet i Uppsala där han precis checkat in.

På måndagen väntar den första träningen med Dalkurd FF och han ska träna hela veckan med Borlängelaget som flyttat verksamheten till Uppsala, men ska spela i Gävle. Dalkurd behöver förstärka på målvaktssidan eftersom man tappat förstemålvakten Frank Pettersson till Jönköping Södra.

Viktor Jacobsson började spela i Bunkeflo som åttaåring och var med i LB07 redan från starten 2007 när klubben bildades efter en sammanslagning med Limhamns IF. Utvecklingen har gått snabbt och förra säsongen var han en viktig faktor bakom att LB07 vann division 4 och släppte in minst antal mål – 19 på 22 matcher – av alla lagen i serien.

– Vi höll nollar rätt många gånger och det gick bra.

Någon speciellt anledning till att lyftet kom nu?

– Den stora förbättringen kom när jag fick Zlatan Azinovic som målvaktstränare. Han har jobbat jättebra med mig och jag har utvecklats. Inte minst med positioneringen, att stå rätt, berömmer Viktor Jacobsson.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close