BloggarH65HandbollHandbollsbloggenNyheterYstads IF

KHK:s fina hemmasvit består & SJ-strul i fokus

Kristianstad tog sjätte raka segern i sin hemmahall och har därmed full pott i 044-land.
Men laget var illa ute mot Västerås.

Jag kanske är snett på det, men det såg ut som ett rätt nedtränat gäng som slitit hårt under december månad – inför det förhoppningsvis flitiga matchandet under resten av säsongen med serie, slutspel och europacup.
Efter en strålande inledning, 12-7 efter 20 minuter, blev det bara 13-12 i paus.
Och KHK fortsatte att agera utan skärpa i andra halvlek. Underläge med två bollar med sju minuter kvar.

Ändå lyckades man koppla grepp igen. Och tappa det igen.
I slutminuten hade båda lagen chansen att avgöra matchen till sin fördel.
Först Västerås – som kastade bort bollen.
Sedan Kristianstad – som lät den nya ryskan Yuliya Golubeva lossa kanonen. Boom! 26-25 med fem sekunder kvar att spela.

Det är alltid en styrka att vinna när man inte är bra och kampen om en andraplats går vidare. Allt för att slippa H65 i en trolig semifinal.

Kan vi gissa på H65-LUGI och Skuru-Kristianstad i semifinaler om KHK lyckas med det?

***

Eslöv hamnade i händerna på SJ och därmed slank bortamatchen mot Skuru mellan fingrarna.
Å andra sidan fick BK Heid uddamålstorsk borta mot Skara – vilket var det näst viktigaste idag sett utifrån Eslövsperspektiv.

Jag noterar för övrigt att både Skuru och Eslöv fick mer uppmärksamhet i olika tidningar idag än om de hade spelat sin match. Det säger en del om hur redaktionerna tänker. En inställd match på grund av tågstrul är sexigare än ett resultat.
Det mest anmärkningsvärda är att folk, som Skurus tränare Mats Kardell, blir förvånade över detta faktum. Det om något är ett bevis att klubbarnas sportsliga prestationer i sig i allt mindre utsträckning är intressant att skriva om.
Tyvärr.

Acceptera det och gör någonting åt det är mitt enda och konkreta tips.

***

Angående situationen i Eslöv igår där domarna lät bli att blåsa för en knäskada.
Jag har blivit påmind av flera som påpekar att domarna bara är skyldiga att blåsa av nr det är en huvudskada. Det är sant.
Men det är inte poängen.
Vi vet att det ofta handlar om fingertoppskänsla att blåsa av vid andra typer av skador. Och det var ju därför det Tjeckiska laget went bananas.
Dessutom kan jag tycka att ett sargat knä torde vara en ännu större anledning till avblåsning än ett jack i pannan.

***

I de lägre serierna noterar vi att:
* OV Helsingborg tog en relativt säker (27-30) seger borta mot Drott och för närvarande innehar en kvalplats till SHE. Idag tror jag dock inte att något av de tre lag som innehar en kvalplats skulle kunna rubba något av SHE-lagen som får kvala.
* Damerna i Ystads IF ser mer och mer ut att kunna klara sig kvar i division ett. Vilket, som sagt, är extremt viktigt sett till klubbens framtidsplaner och ekonomiska satsningar. 13-36 borta mot stackars Lundagård bättrade på målstatistiken som kan bli en avgörande faktor.
* IFK Ystad klev upp i tillfällig serieledning i Herrallsvenskan efter att ha besegrat Malin Anderssons IFK Tumba med 31-23. Det ser ut att bli en kamp mot Varberg om seriesegern. Kvalet bör de inte kunna missa (9 poäng ner till Torslanda).
* H65 Höörs herrar fick spö hemma mot serieledande Kärra (22-25) samtidigt som ungtupparna i YIF:s U-lag uddamålsvann borta mot Kroppskultur. Division ett-kontrakt för båda lagen är målet denna säsong och jag tror nog att båda klarar det. IF Kristianstad fick “bara” oavgjort borta mot Drott i en rubbad avslutning.
Matchprotokollet får tala för sig själv.
59.28 DRO Time out
59.56 23-22 DRO Mål Daniel HAGSTRÖM
59.56 IKR Time out
60.00 23-23 IKR Mål Anton Persson
Handboll är fantastiskt.
* Toppstriden i damernas division två blir kul att följa. Trelleborg vann måstematchen hemma mot Kävlinge med 24-22 och hakar på i toppen, där H43 Lund nu övertog kommandot efter segern mot Vinslöv.
* Trelleborgs herrar vill också upp från division två, men förlorade knappt (28-30) hemma mot suveräna serieledaren IFK Karlskrona. Publiksiffran: 240. Hoppas att Trelle fixar det ändå, via kval. Mer om det senare på denna site.

Snart måndag och en vanlig djävla vecka där folk arbetar och går att få tag i. Underbart.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close