skanesport_desktop-panorama-1

FotbollFutsalNyheter

Spelarmöte gav Malmö City ett lyft i Futsalligan

I helgen förbättrade Malmö City FC läget radikalt i bottenstriden i SFL, Svenska Futsalligan. Efter två stabila vinster på hemmaplan är chansen att rädda nytt kontrakt plötsligt riktigt god.

Vinsterna kom dessutom mot topplag. Först besegrades trean Torslanda IK med 8-4 och sedan följde Malmö City FC upp det med att slå tvåan IFK Uddevalla med 4-1.

– Vi har haft ett par möten och diskuterat genom situationen. Det var bara att erkänna att vi brytt oss för lite. Träningsnärvaron har inte varit den bästa och förberedelserna för dåliga och det var inte så konstigt att det inte gick bra.

– Nu kom vi överens om att satsa allt vi kunde på att klara nytt kontrakt och få spela i högsta Futsalligan nästa år också när det bara blir en rikstäckande serie istället för en söder- och norrserie. Därför tog vi också beslutet att bara träna en kväll i veckan och då se till att så många som möjligt verkligen är på plats. Istället för två-tre pass med kanske fem spelare ska vi ha ett rejält och bra pass, men då ska man komma dit och verkligen satsa också, berättar spelande tränaren Kristian Legiec.

Han var själv med och visade vägen med tre mål mot Torslanda och två mot IFK Uddevalla. Dessutom gjorde landslagskollegan Robin Armandt (bilden) en kanoninsats i målet.

– Det var gamle Robin Armandt

De övriga målskyttarna mot Torslanda IK var Daniel Burda 2, Sadmir Zekovic, Pajtim Abazi och Daniel Örnbåge. Mot IFK Uddevalla gjorde Jamshed Asekzai och Daniel Örnbåge.

Efter vinsterna har Malmö City FC två lag (GAIS och Skövde United) under sig i tabellen och har lika många poäng, 12, som IFK Göteborg. I nästa omgång väntar just IFK Göteborg. Även den matchen spelas hemma i Malmö.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close