FotbollMalmö FFNyheter

MFF lånar ut Sixten Mohlin till Dalkurd

När Dalkurd idag startade träningen i sitt nya hem i Uppsala fanns Sixten Mohlin med. De senaste säsongerna har MFF lånat ut honom till Kristianstad FC i division 1. Nu får han chansen i Allsvenskan.

Och kan ställas mot MFF redan i årets första tävlingsmatch när MFF den 18 februari i Svenska cupen tar emot Dalkurd FF hemma på Malmö IP.

– För egen del kommer det bli roligt. Det är alltid motiverande att spela mot det bästa laget och förhoppningsvis ska vi slå dem, säger den 21-årige målvakten till Dalkurds hemsida.

Chansen att han får stå är stor. För bara några dagar sedan hade den allsvenska nykomlingen inga målvakter alls. Förstemålvakten Frank Pettersson har lämnat för Jönköpings Södra och Robertino Kljajic har också gett beskedet att han lämnar Dalkurd. På premiärträningen fanns därför även en annan målvakt från Malmö, nämligen 19-årige Viktor Jacobsson från division 3-nykomlingen LB07. Som Skånesport berättade igår ska han testträna med klubben hela veckan. Läs mer om det här.

Utlåningen av Sixten Mohlin gäller hela säsongen och efter det har hans kontrakt med MFF gått ut.

– Han har varit utlånad till klubbar i lägre divisioner tidigare men nu får han testa vingarna på en lite högre nivå. Vi hoppas att han kan ta ytterligare kliv. Här får vi verkligen pröva honom och se hur han räcker till inför värderingen av hans återkomst till Malmö FF, säger sportchefen Daniel Andersson till MFF:s hemsida.

Sixten Mohlin kom till MFF från Åhus HBK inför säsongen 2008 och fick lärlingskontrakt i A-truppen 2012. Två år senare skrev han på ett fem år långt seniorkontrakt, som alltså gäller ända till slutet av 2018. De fyra senaste säsongerna har han varit utlånad, först till Västerås SK i division 1 där han inte tog en ordinarie plats och sedan i tre år till Kristianstad FC där han succesivt lyft nivån och i år var helt ordinarie i division 1.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close