FotbollNyheter

Yngsjö IF flyttas upp till division 5

Efter att en ledig plats i division 5 öppnats upp har nu Yngsjö IF:s herrar tilldelats och tackat ja till den vakanta platsen.

Först drog sig Sandsbro AIK ur division 3 vilket gjorde att IFK Osby ersatte dem i trean. IFK Osbys plats i division 4 tilldelades VMA IK och nu har Yngsjö ersatt deras plats i 2018 års division 5-spel.

Tränare, Fredrik Lindeberg, säger så här om att Yngsjö nu är ett division 5-lag och ser fram emot heta derbyn i femman.
– Det känns riktigt bra. Målet förra säsongen var ju att gå upp till division 5, något som vi missade under sista minuten i seriespelet och sedan förlorade vi kvalet också vilket kändes piss. Det är tråkigt att gå upp på detta sättet, såklart, men man spelar ju hellre i division 5 än division 6.
– Det är en riktigt drömserie med många lokala lag och vi har en del derbyn att se fram emot. Det kommer bli riktigt roligt!

Truppen är ännu inte fullt ut rustad för division 5-spel, men Lindeberg tror och hoppas på att få in några nyförvärv fram till seriestart.
– Vi tappade en del folk nu, just på grund av att vi inte gick upp i division 5. Vi har fått in lite nytt folk de senaste veckorna och fönstret är inte helt stängt ännu, man kan ju fortfarande värva så länge man kommer överens med andra klubbar.

Hur väl förberedda är ni idag för spel i division 5?
– Vi kunde varit bättre förberedda men det ser fortfarande inte jättedåligt ut. Vi har 13-14 spelare som är riktigt duktiga och som definitivt håller division 5-klass. Sen är det egentligen bara att spelare ska ställa upp på det och vara på träningarna under veckorna.

De 13-14 du nämner. Vilken klass håller de?
– I alla fall tio av dem har spelat i division 4 eller högre tidigare, så alla de står sig bra i division 5.

Målet 2018 blir att hålla sig kvar i division 5?
– Det får väl blir så att vi siktar mot att hålla oss kvar. Vi pratade lite om det innan och det får vi se som ett godkänt resultat, avslutar Lindeberg.

Rasmus Hansson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close