FotbollLandskrona BoISMalmö FFNyheterTrelleborg FF

TFF köper loss Erik Andersson från MFF

Timmarna före Malmö FF:s träningsstart på måndagen skrev mittfältaren Erik Andersson på för Trelleborgs FF.

– Kontraktet blev klart vid 16-17-tiden, så när de körde igång var han vår spelare. Det känns riktigt bra och vi har haft en mycket bra dialog med MFF där vi tidigt var inne på att försöka få loss honom istället för att fortsatt låna. Vi vill gärna bygga lite mer på lång sikt i truppen, säger Trelleborgs FF:s klubbdirektör Mattias Kronwall.

I två sejourer, 2016 och 2017, har Erik Andersson varit utlånad till TFF. Nu har den 20-årige mittfältaren skrivit på ett treårskontrakt och i TFF hoppas man att det är i den klubben han ska få sitt allsvenska genombrott.

– Det är lätt att glömma bort hur ung han fortfarade är efttersom han slog igenom så tidigt. Och han har ju även på ett alldeles utmärkt vis kämpat sig tillbaka från en svår skada, poängterar Kronwall.

Erik Andersson debuterade i Superettan för Landskrona BoIS redan som 15-åring och är fortfarande den yngste spelaren någonsin som gjort mål i den serien. 2015 gick han över till Malmö FF och lånades alltså året efter ut till TFF. Det var också den säsongen han drog på sig en korsbandskada. 2017 blev det dock 23 matcher i Superettan.

– Erik är en lugn och bra kille som visat styrka och målmedvetenhet i sin återfas efter skadan. Han behöver regelbunden speltid och det är inte något vi kan garantera att han får hos oss. Vi har en god dialog med Trelleborg som har visat stort intresse för Erik och vi är överens om att gå skilda vägar, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson till klubbens hemsida.

På torsdag startar TFF träningen. I och med Erik Anderssons intåg i truppen har TFF 18 kontrakterade spelare. En position där man fortfarande jagar spelare att komplettera med är på målvaktssidan. Därför kommer division 1-nykomlingen Torns IF:s målvakt Philip Mårtensson att träna med TFF torsdag-måndag för att känna sig för.

– Vi har följt honom ett tag och vill se honom i vår miljö. På plats kommer vi även att ha Dennis Pettersson, som vi haft utlånad till FC Trelleborg, berättar Mattias Kronwall.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close