FC RosengårdFotboll

FC Rosengård har blivit med ny tränare

David Roufpanah, 30 år gammal, är ett framtidsnamn på den skånska fotbollstränarhimlen.
De två närmsta säsongerna kommer han att träna FC Rosengårds herrar, som i år åter spelar i division två.
– Jag lockades av möjligheten att kunna bygga upp en struktur från grunden, säger David.

Trots sin ringa ålder så har David Roufpanah skaffat sig ordentligt med rutin. Tidigt bestämde han sig för att tränaryrket var det han skulle satsa på och om två veckor påbörjas UEFA Pro-utbildningen i Stockholm.
Men allt började i moderklubben Eriksfälts FF, idag Lindeborgs FF, för 15 år sedan.
– Min andra klubb blev Malmö FF där jag under en period tränade olika flicklag. Efter det blev jag assisterande tränare i Husies damer i gamla division ett, det som idag är Elitettan. Sedan… ja, det har rullat på.
Den efterföljande CV:n ser ut som följer:

Huvudtränare i Harrie i div fem.
Huvudtränare i Lödde i div fyra
Rågsveds IF:s damer i division ett (motsvarande Elitettan)
Akademichef i Boden under klubbens tid i division ett.
Två säsonger i Hammarbys akademie/tipselitlag.
En säsong i Syrianskas U19/U21 under lagets tid i Superettan.
assisterande tränare till Christian Järdler i Ängeholms FF – och senast i Värnamo.

Christian Järdler och David Roufpanah tillsammans under 2017-säsongen i Värnamo.

Varför FCR?
– Dels kände båda jag och sambon att vi gärna ville vara kvar i regionen, vi bor i Helsingborg. När FC Rosengård hörde av sig hade jag två bra möten med klubben där jag kände att de ville göra någonting nytt. Bygga om truppen och sätta en ny struktur.
– Jag är intresserad av just sådant, att bygga upp en kultur. Det får jag möjligheten till här – från noll.
Du kommer till en klubb som nyss degraderats (åkte ur division ett södra) – hur märks det?
– Visst känns det av på A-truppen, men jag ser det som en fin möjlighet att forma detta från grunden.
Senast FCR låg i division två hade klubbledningen ett konkret mål att herrlaget ska spela i division ett. Är det så nu också?
– Nja, det vet jag inte. Från min sida har jag inga resultatmål i dagsläget. Jag utgår enbart från att skapa en identitet. Vad ska v ska vi stå för? Den processen måste jag få tid för tillsammans med spelartruppen och mina kollegor.
Hur ser ditt spelarmaterial ut då?
– Jag har bara varit på plats ett par dagar, men innan det har klubben prioriterat att sätta en stomme i laget baserat på dom som är bra karaktärer. Det finns en halv trupp idag som är klar och vi har en halv trupp på provspel. Jag jobbar även tätt med Valentino Lai, som lagt av och William Endziba som blir min assisterande tränare.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Close
Close