Fotboll

Gantofta IF flyttas upp till division fem

Skånes FF meddelande under torsdagsförmiddagen att det har skett ett avhopp i Div 5 Mellersta. Det är Vankiva IF som efter egen begäran har valt att lämna serien.

Förbundet gav Gantofta IF förfrågan om att spela i division fem nästa säsong, vilket man tackade ja till och flyttas därmed upp från Div 6 Västra till Div 5 Mellersta.

Gantofta IF slutade på en andra plats i Div 6 Västra under 2017. Man hade två poäng upp till seriesegrande IK Bergandy.

Det blev kval för Gantofta IF där man ställdes mot BK Skansen. I första kvalmatchen gick det inte Gantoftas väg, där man förlorade med hela 5-0. I andra kvalmatchen vände man på steken och vann med 3-1. Totalt blev det 6-3 till Skansen som därmed behöll som plats i division fem, och Gantofta fick ta nya tag i division sex under 2018.

Men vinden vände och Gantofta IF spelar nästa säsong i division fem.

– Känslan är blandad. Vi var inte bredda på detta nu men samtidigt så var det detta vi jobbade för under 2017. Att vi fick en gratisplats innebär ju att vi gjorde mycket bra/ rätt under 2017 fast vi inte lyckades knyta ihop säcken själva, säger Gantoftas tränare Joakim Ahlberg.

Hur ser du på den kommande säsongen, som nu blir i division fem?

– Nu står vi inför en ny och ännu mera spännande utmaning. Vi ska nu sätta oss ner och sätta nya realistiska mål inför året. Kommer att bli spännande med många nya lag att möta.

Kommer ni att ändra era förberedelser inför året?

– Vår årsplanering kommer att ligga kvar, ambitionen hade fortfarande varit att bli ett div 5 lag. Nu är vi det så nu ska vi gnugga vidare för att vara så förberedda vi kan inför seriestarten i april.

Div 5 Mellersta består av följande lag:

Askeröds IF, Bjärnums GoIF, Ekets GoIF, Gantofta IF, Ljungbyheds IF, Ovesholms IF, Perstorp Bälinge IK, Snogeröds IF, Stehags AIF, Svalövs BK, Teckomatorps SK och Vinslövs IF.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close