HandbollLödde Vikings

H65:s guldtränare till Lödde:s pojkprojekt

Lödde Vikings HK (LVHK) gör en storsatsning på klubbens pojkar A nästa säsong.
Tränarprofilen Ola Månsson går då in som huvudansvarig för klubbens äldsta ungdomslag.

– Jag blir ansvarig för projektet och kommer att vara huvudtränare. Jag kommer även att ha mycket god hjälp av tränarkollegan Christian Håkansson. Klubben kommer att kunna erbjuda en riktigt högklassig verksamhet för 15- och 16-åringar med bra handbollstränare, målvaktstränare, sjukgymnast och organiserad fysträning. Tillsammans med spelarna kommer vi att lägga upp långsiktiga planeringar för hur de ska kunna nå dit de vill, berättar Ola Månsson.

Genom att slå ihop klubbens två starka årskullar födda 2002 och 2003 har klubben redan från dag 1 en bred och slagkraftig trupp som ger utvecklande träningsmiljö.
Båda lagen är idag topplag i Skåne i sina respektive åldrar.
– Genom den här satsning vill vi kunna erbjuda i första hand Löddespelare optimala förutsättningar för att kunna bli så bra som möjligt, förklarar Ola Månsson och fortsätter:
– Vi inser förstås att projektet kan locka hit även spelare utifrån, men vi kommer inte att gå ut och jaga några. Sedan stänger vi förstås inte heller några dörrar om någon vill komma hit för att utvecklas.
Killarna kommer att få välja på vilken nivå de vill satsa. Det ska vara okej att träna för att det är kul och träffa kompisarna ett par gånger i veckan, men också att helhjärtat satsa på sin handboll.

LVHK:s nivåanpassade verksamhet för alla med en stor trupp gör att LVHK hoppas kunna behålla spelarna och att man på lång sikt ska kunna få fram duktiga spelare, tränare, domare och engagerade föreningsmänniskor.
45-årige Månsson är ett aktat tränarnamn i handbolls-Sverige, med bland annat tre SM-guld i bagaget. För tillfället är han huvudtränare för de regerande svenska dammästarna H65 Höör. Ola jobbar om dagarna som tränare för elithandbollsgymnasiet på Polhemskolan i Lund:
– Under min tid på gymnasiet har jag sett att det finns många ungdomar som vill satsa på handbollen men som helt enkelt inte får plats, eller som inte får träna i en tillräckligt bra miljö, säger Ola Månsson.

LVHK:s satsning på pojkar A gör att klubbens spelare inte behöver fundera på att söka sig vidare till storklubbar för att få högklassig träning.
– Målet är inte att försöka konkurrera ut storklubbarna, utan mer att kunna matcha dem med minst lika bra verksamhet. Nu kan vi behålla spelarna i kranskommunerna längre. Vår förhoppning är att detta ska betyda att vi fortsätter att producera elitspelare till våra närliggande elitklubbar framöver, säger Ola Månsson.
– Vi i styrelsen är förstås väldigt glada över att ha fått till den här satsningen med Ola i spetsen. Det visar att vår verksamhet fortsätter att utvecklas. Målsättningen är att göra samma satsning på tjejsidan. Arbetet med detta pågår och presenteras under våren, säger Morten Husby, ordförande i LVHK.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close