FotbollMalmö FFNyheter

MFF:s tränare om tidigare avstängde spelaren: “En annan status än de andra”

Idag gjorde Malmö FF:s tidigare avstängde spelare sitt första träningspass sedan slutet av september. Den sexbrottsmisstänkte Malmö FF-spelaren är från och med nu tillbaka och tränar som vanligt med laget.

– Han är med i träningen. Det är klart att han har en annan status än de andra i dagsläget. För honom handlar det om att komma igång och spela helt enkelt och komma in i det, säger MFF-tränaren Magnus Pehrsson.

Menar du hans fysiska status då?

– Ja, precis.

Nu är han med på Malmö FF:s träningar precis som alla andra spelare i truppen och är därmed också tillgänglig för matchspel, även om han inte är fysiskt redo för match ännu.

– Det är lite tidigt att svara på. Det är naturliga är att man behöver lite träningstid innan det kan bli aktuellt.

När spelaren är fysiskt redo för spel kommer ytterligare beslut tas om spelaren ska delta i match. Men att han skulle vara redo för MFF:s nästa träningsmatch mot Fremad Amager den 20:e januari ser Pehrsson som högst osannolikt.

– Det ser jag som väldigt otroligt att det skulle gå så snabbt.

Beslutet om att låta den sexbrottsmisstänkte spelaren åter delta i träning och vara tillgänglig för match och att hans avstängning från klubben nu upphävts har kritiserats. Bland annat från Malmö FF:s officiella supporterförening MFF Support som, bland annat, kommenterat upphävningen av avstängningen så här:

“Vi ser framemot en framtid utan den här spelaren i Malmö FF och till dess anser vi att han inte skall representera oss varken i träning eller match.”

Men Magnus Pehrsson hänvisar till klubbens beslut om att spelaren nu är tillbaka i träning och kommer arbeta utefter det. Han väljer att inte kommentera MFF Supports ställning i frågan.

– Jag kommer inte prata någonting om de sakerna. Jag kommer jobba med spelaren i träning och få honom i så bra form som möjligt, det är mitt jobb. Sen får Niclas (Carlnén, VD i Malmö FF) uttala sig om de sakerna.

Rasmus Hansson
Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close