HandbollIFK YstadYstads IF

Nobbades av YIF – klar för IFK Ystad

I förra veckan kom Jesper Gustavsson överens med sin förra klubb Ystads IF om att avsluta deras samarbete och Jesper var därmed fri att prövas lyckan i en ny förening.
Till sist blev det alltså bara en flytt inom stan och Jespers nya förening heter därmed IFK Ystad.

Först blev Jesper Gustavsson utlånad till HK Aranäs – en situation han var långt från nöjd med.
När kontraktet sedan avslutades helt fick han möjligheten att hitta en ny klubb – och sökte sog då till IFK Ystad.
En synnerligen nyttig värvning för IFK som får in rejäl skyttekraft på nio meter samtidigt som man går en kamp med Varberg som den Allsvenska seriesegern och en plats i Handbollsligan. Som sämst ser det ju ut att bli kval uppårt för IFK Ystad.
– Jesper Gustavsson har potentialen att bli en riktig klasspelare hos oss! Att han inte lyckades i Ystads IF är absolut inget som avskräcker oss, vi har arbetat på detta sätt tidigare och med hårt arbete och rätt förtroende är jag övertygad om att detta kommer bli bra, säger IFK Ystads tränare Kenneth Andersson.
– Jespers skytte har han ju visat upp vid många tillfällen och hos oss hoppas och tror jag även han kan växa ut till en försvarsspelare då Jesper Gustavsson i mitt tyckte är en riktigt bra 2a fas spelare.

Jesper Gustavsson ansluter direkt till laget och väntas göra sin matchdebut redan på lördag mot Kungälv hemma i Ystad Arena. Kontraktet är skrivet på 1,5 år och sträcker sig således även över nästa säsong oavsett vilken serie IFK Ystad spelar i.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close