HandbollHK Björnen

HK Björnen värvar tungt

John Carlsson ett av tre nya namn

Sjöbos handbollsmatadorer i HK Björnen har haft en tung säsong så här långt.
Två segrar och fem förluster är sämre än budgeterat.
– Men nu på söndag ställer vi ett starkare lag än vanligt på banan, säger frontfiguren Micke Johansson.

Inte mindre än tre nya spelare kommer i vinter och vår att dra på sig den tighta gula matchtröjan.
Prestigevärvningen är John Carlsson. “Ninja-John” kommer närmast från division två-laget Lågan.
– John är min kusin och han berättade nyligen att han varken hade inte ork eller tid att haka på den seriösa satsning som man gör i Lågan. Så jag bad honom testa på hos oss där det inte är lika blodallvarligt om man missar en träning – och glädjande nog nappade han.
Beskriv John som spelare?
– Han är som bäst på linjen. Han är stor och stark och fångar bollarna. I den positionen jobbar han även för niometersspelarna. Men jag funderar på om vi inte skulle ta och lura ut honom som mittnia.
Vad betyder det för er att få in honom i laget?
– Jättemycket. Dels är det kul att han kommer in i laget och bidrar till att vi får ännu roligare socialt. Dessutom är det ju trevligt för restaurang Gondolen, vår sponsor, som får en spelare som ser till att tröjan är välspänd.

Vilka fler spelare har trillat in?
– Marcus Berg har fått tillbaka suget efter ett uppehåll på tre år. det är också en linjespelare, men en grabb man kan ha på nio meter. han har ett bra skott!
– Samuel Hessman är en kantspelare som vi kommer att kunna slänga in som joker. Jag tror att han kommer söderifrån någonstans, som de de flesta andra…
Sammanfatta första delen av säsongen?
– Svajig. Dålig uppslutning på träningarna och många skador – däribland på mig, men nu känns det förbaskat bra igen.
Men Målvakts-Osten är hel?
– Ja, men han har inte tränat på en dryg vecka nu, han är på after ski vilket är en gnutta oroande. Vi hoppas att han kommer tillbaka i bra skick men det finns fler målvakter i truppen annars, påpekar Johansson.
Blir det en bättre vår jämfört med hösten?
– Det tror jag. Vi ska kunna avsluta serien bättre med dessa nyförvärv. Nu på söndag har vi IK Sund borta, laget som vi torskade mot hemma med en boll. Jag hoppas på revansch nu för det hade varit viktiga två poäng inför två hemmamatcher mot två topplag. Dessutom hade det varit kul att tvåla dit Johan Flincks lag…

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close