FotbollMalmö FFNyheter

Magnus Pehrsson: En spelare som kan hjälpa oss på många sätt

MFF-tränaren Magnus Pehrsson är nöjd med att ha fått in förre IFK Göteborgsspelaren Sören Rieks i truppen.

– Det känns som en spelare som kan hjälpa oss på många sätt. Vi vill ju ha en flexibilitet och kunna använda spelare på olika ställen, och det kan han. Men primärt har han de här egenskaperna med farten, löpen och målfarligheten, säger Magnus Pehrsson.

– Trots att IFK Göteborg 2017 inte fungerade så bra tyckte jag att han i perioder var bra och farlig och gjorde sina poäng. Det är ju två säsonger sedan Göteborg var riktigt bra och då var han en stark profil. Tittar man genomgående på de här åren och pratar med folk som jobbat med honom är det en spelare som varit mycket högt uppskattad. Han har det vi vill ha. Han gör poäng, det är en sak, men sedan har han den löpkapaciteten, farten och fränheten som vi vill ha. Sedan kan man säga att det inte är fel att få in en farlig huvudspelare också. Där kan han hjälpa oss lite till på fasta siutauationer.

I IFK Göteborg blev det mycket spel på vänsterkanten, men i MFF blir Sören Rieks aktuell även från en utgångsposition från höger – Erdal Rakip-rollen – centralt, eller som släpande anfallare.

Att han gjort många poäng flera år i rad är ett plus, i och med att MFF tappat flera poäng-spelare.

– Det är ju inte så enkelt att vi tappat AC som gjorde många poång och fått Bachirou som gjort ganska få. Helheten är avgörande. Men givetvis behövde vi ha in fler målfarliga och offensiva spelare i truppen och i Traustason och Riex har vi fått det, poängterar Magnus Pehrsson och är inte orolig över att MFF:s senaste nyförvärv snart fyller 31 år.

– Han har legat i topp i alla fysiska värden och det tycker jag att man ser i hans spel också.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close