skanesport_desktop-panorama-1

NyheterPadelbloggen

Sveriges snabbast växande sport?

Tyvärr har det varit en vecka utan padel på grund av att vår son, Adrian, smittade mig med vinterkräksjukan. Tråkigt, eftersom jag hade många roliga padelpass inbokade som jag nu tvingades ställa in. Nu är jag frisk igen så det blir padel hela helgen och förhoppningsvis spel varje dag i nästa vecka. Det gäller ju att komma i form till årets första tävling i Halmstad den 20-21 januari.

Eftersom jag har legat sjuk har jag haft tid till att reflektera över vilket enormt drag det är omkring svensk padel. Sommarens World Padel Tour-tävling i Båstad kommer säkert öka intresset ännu mer. Men redan nu är jag säker på att padel är Sveriges snabbast växande sport. Jag är ju själv engagerad i uppstarten av Malmö Padelklubb, som har sin hemvist på Malmö Padelcenter, och kan konstatera att intresset för sporten är megastort även i Malmö. Klubben är helt nybildad, men vi har redan fått över 250 medlemmar och närmare 150 som anmält sig till
regelbunden träning. Det är svårt för oss att tillgodose alla som vill utveckla sin padel genom träning, eftersom vi har svårt att få fler bantider.

Jag hoppas därför att Malmö drabbas av samma byggboom när det gäller padel som i Stockholmregionen, där det pågår fyra större padelprojekt: Danderyd, Haninge, Järfälla och Årsta. Samtliga dessa anläggningar gör stora satsningar och för oss Malmöbor blir det naturligtvis extra intressant att följa Padel Zenter i Årsta som Malmös egen Zlatan står bakom. Enligt välinitierade källor är han även på gång med padelprojekt i Malmö. En bra start för Z i Stockholm bör påskynda denna process och jag räknar med att han vill att anläggningen i Malmö är minst på samma nivå som Padel Zenter i Årsta, det vill säga har nio banor och tolv meters takhöjd.

Svenska padelförbundet märker också av det ökade intresset av padeln och nu är det snart över 40 padelklubbar i Sverige. Extra roligt är det även att förbundet vågar satsa genom att förstärka deras organisation för landslags- och tävlingsverksamheten. Bland annat har min sambo, Stefan Krüeger, engagerats som Team Manager för landslagen. Hans stora utmaning under 2018 blir att hitta partners som vill associeras med svensk padel och våra landslag.
Förhoppningsvis finns det företag som vill vara med på svensk padels resa och bidra till att vi landslagsspelare får bästa möjliga förutsättningar inför och under VM i Paraguay som spelas den 28 oktober-4 november. För vi vill väl alla att Sveriges snabbast växande sport ska ha ett landslag som kan konkurrera om VM- medaljer?

Bästa padelhälsningar
Åsa Eriksson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close