IK PanternIshockeyMalmö RedhawksNyheter

Hugo Stenbeck: Ett privat lån, ingen investering

Efter full turbulens och larm om ekonomisk kris i IK Pantern slog det ner som en bomb att finansmannen Hugo Stenbeck gått in i föreningen. Det pratades även om att han flyttat fokus från Malmö Redhawks till kvartersklubben från Kirseberg.

Nu berättar Hugo Stenbeck själv för Skånesport hur det ligger till. Det handlar om ett privat lån till Panterns ordförande Mattias Schönhult, något som Schönhult också bekräftar.

Här är intervjun med Hugo Stenbeck:

I veckan har vi kunnat läsa att du investerat i IK Pantern och har minskat ditt ägande i Malmö Redhawks. Kan du bekräfta dessa nyheter?

– Jag har inte investerat i Pantern. Jag är fortfarande en stor anhängare av Malmö Redhawks. Jag har gjort ett privat lån till min vän Mattias Schönhult som är involverad i IK Pantern. Det är bara positivt att det finns flera starka ishockeyklubbar i regionen inte minst för ungdomshockeyn.

Men du har sålt aktier i Malmö Redhawks, som har bekräftats?

– Ja, det är sant. När Malmö Redhawks behövde mer pengar för ett år sedan blev jag ombedd att göra ett större lån. Eftersom jag har investerat pengar i alla nyemissioner de senaste åren och också lånat ut betydande belopp, ville jag att denna gången även Percy Nilsson skulle bidra som aktieägare och som arenaägare.

– Han var dock endast villig att låna ut pengar på villkoret att jag minskade mitt ägande. Jag accepterade detta förslag och sålde aktier till nya partners. Mitt minskade ägande i Malmö Redhawks handlar alltså inte om att jag ändrar fokus från en klubb till en annan.

Det har sagts att du har haft krav på Pantern, som att utse den nya tränaren, är det sant?

– Nej som jag sa tidigare, jag har ingen affärsrelation med IK Pantern. Jag är inte inblandad i hur Pantern driver sin klubb eller hur de hanterar sin personal. Jag hörde om deras problem och att de behövde göra förändringar som deras spelare begärde. Jag visste att Joby Messier var ledig efter ett uppdrag i Schweiz och förstod behovet att tillsätta tränarposten. Jag förmedlade kontakten till Mattias Schönhult och resten är historia, säger Hugo Stenbeck.

Panternordföranden Mattias Schönhult bekräftar att det handlar om ett privat lån.

– Det är korrekt att Hugo har hjälpt mig privat och därmed indirekt Pantern i en svår ekonomisk situation. Han har inget att göra med de senaste förändringarna i vår organisation. Hugo är en person som bryr sig om ishockeyn i Malmö vilket vi såklart uppskattar. Det är bra att han har gett oss lite hjälp.

– Nu måste vi koncentrera oss på det sportsliga och den aktuella säsongen. Och problemet om var vi ska spela nästa säsong. Kommunen informerade oss nyligen om att Ishallen måste stängas från mars till december 2018 på grund av reparationer och Malmö Kommun har ännu inte lämnat en lösning, betonar Mattias Schönhult.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Close
Close