Futsal

Sövestads IF fick revansch – tog hem Futsal DM för P15

En lång dag är till ända i Kristianstad Arena. Det var Futsal DM som stod på schemat när pojkar 15 äntrade hallen. När dagen var över stod det klart att Sövestads IF tog hem årets seger i Futsal DM. Ett lag som fick plats i DM efter en vakans tidigare i veckan.

Totalt var det 16 lag som hade anmält sig till årets klass. Uppdelat i fyra grupper och fyra hallar slogs lagen om titeln.

I finalen väntade Sövestads IF och Kristianstad FC. Två lag som också spelade i samma grupp tidigare under dagen. Då blev det seger för Kristianstad FC med siffrorna 3-0. Nu fick Sövestads IF revansch.

Första halvlek var ingen direkt höjdare. Ingen av lagen skapade något farligt och när tolv minuter var till ända så stod det 0-0.

Sövestads IF fick en drömöppning i andra halvlek och redan två minuter in i matchen satte Fritiof Hellichius 1-0. Därefter blev det en helt annan matchbild än vad vi fick se i första. Tempot ökade och Kristianstad skapade bland annat fler chanser, kanske för att man var tvungen att få in en kvitteringsboll för att lyckas vända.

Sövestad höll ett tätt försvarspel och fick bort Kristianstads anfall gång på gång. Men med fyra minuter kvar av matchen kvitterar Kristianstad när Anel Zgalj skickar bollen upp i krysset.

Matchen slutade 1-1 och gick till straffar. Väl där var Sövestads IF starkast och tog hem Futsal DM med siffrorna 3-2.

Trea slutade IFK Hässleholm och fyra Glumslövs FF.

Relaterade artiklar

Close
Close