FC RosengårdFotboll

Azizi från BoIS till FC Rosengård

Landskrona BoIS tog ett steg uppår, från division ett till Superettan.
Saber Azizi gör precis tvärtom,och går ner till division två och FC Rosengård.
– Just den biten kändes tuff i början, men jag är säker på att FC Rosengård kommer att göra det bra i år, säger Azizi.

Saber Azizi, landslagsspelare i Afghanistan, är klar för FC Rosengård i division två. Kontraktet är skrivet på ett + ett år.
Varför Rosengård?
– Jag kom jättebra överens med Valentiono Lai och via honom har har vi sytt ihop allt. Han berättade vilka planer klubben har och dessutom bor själv i Malnmö. De flesta klubbar jag varit i har vunnit serien de senaste åren, både BoIS och Olympic så jag hoppas få anledning att fira ännu engång-
Vilken blir din roll?
– Vi har snackat om rollen som central mittfältare. Valle har sett mig spela många matcher tidigare ochvet vad jag kan. Det känns väldigt bra med ett stort förtroende – det gör allt mycket lättare för mig.
Lai ska ju sluta – blir du alltså hans ersättare?
– Ja, precis. Jag har till och med fått hans nummer tio. Han kommer att lära mig jättemycket.
Hur ser det ut annars i laget då? Mycket verkar vara på gång?
– Speciellt kul ska det bli med David Roufpanah från Värnamo som tränare. Jag tror mycket på det här.
Men att BoIS går upp och du ned i divisionstillhörighet måste väl vara lite surt?
– Ja, det kändes tufft i början. Jag blev lite dåligt behandlad av BoIS och tycker att de visade otacksamhet, de sa bara “det blir inget nästa år” utan att jag riktigt fick veta varför. Men så är det ju i den här branschen. Ibland får man backa ett steg för att ta två framåt.
Hur går det i det afghanska landslaget då?
– Vi har inga matcher just nu, men det väntar nytt kval i mars månad.

Läs även:

FC Rosengård har blivit med ny tränare

Relaterade artiklar

Back to top button
Close