Nyheter

Nilsson laddar i värmen

Rallycrossföraren William Nilsson laddar upp inför 2018 års säsong tillsammans med landslaget.
– Det har verkligen varit guld värt, säger Tomelillapågen.

I höstas segrade skånske William Nilsson i både RallyX Nordic och det svenska mästerskapet i Supercar Lites. Snart är det dags för en ny säsong och för att hålla igång under uppehållet åkte Nilsson på ett träningsläger med svenska landslaget. Det var 10-14 januari som han, tillsammans med 12 andra förare, befann sig på Gran Canaria för ett par intensiva träningsdagar. På schemat var det löpturer, styrkepass och en fyra mil lång mountainbiketur i bergen. Det har även blivit flera timmar i olika fordon på banan Circuit Maspalomas. Körningen skedde i högerstyrda Mazda MX-5 samt Polo Cup-bilar.
– Eftersom det är riktiga racingbilar har vi kunnat gasa på samma sätt som i våra egna tävlingsbilar. I vanliga fall har man sin egen körstil som man testar utifrån. Men eftersom vi är så många förare, med olika sätt att köra, har vi lärt varandra nya körstilar. Det har verkligen varit guld värt, konstaterar Nilsson.

Han fortsätter:
– Hela upplägget har varit väldigt bra, dels eftersom vi alltid är två förare i bilen. Vi kommer från helt olika motorsporter och har därför kunnat diskutera med varandra att man kan köra riktigt snabbt på flera olika sätt. Sånt är givande och mycket av det tar jag med mig till banan.
Landslagsförarna återvänder på söndagen till Stockholm för att på måndagen närvara under SBFs presskonferens där årets landslagsförare presenteras. Därefter beger sig gänget till Idrottsgalan.
– Det blir ett roligt avslut på en skitkul helg helt enkelt.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close