FotbollLandskrona BoISNyheter

Granit Stagova klar för Landskrona BoIS

Landskrona BoIS har skrivit ett tvåårskontrakt med den 20-årige offensive mittfältaren Granit Stagova.

Hans kontrakt med Mjällby AIF gick ut och parterna pratade om en fortsättning, men Stagova gjorde klart att han gärna ville utnyttja något av buden han fått från Superettan. Det blev BoIS. Mycket tack vare att laget tränas av Agim Sopi.

– Det känns fantastiskt roligt att jag äntligen hamnat i BoIS. Jag har ju varit på väg hit tidigare men då har det inte blivit någon övergång. Anledningen till att jag vill till BoIS är främst huvudtränaren Agim Sopi men också att laget spelar en attraktiv fotboll och jag kan utvecklas för att ta steget ut i Europa, säger Granit Stagova på BoIS hemsida.

Granit Stagova startade i Kristianstads BoIS och spelade även en kort tid i Kristianstads FF. Efter bara ett halvår i den klubben gick han dock över till Malmö FF där han spelade flitigt i både U17 och U19. Vintern 2016 valde han att återvända till Kristianstad och Kristianstad FC. Där spelade han 20 matcher, 14 från start, i division 1. 2017 spelade han 22, 19 från start, i KFC i division 1. Totalt blev det 11 mål de två säsongerna.

För sportchefen Peter Swärdh är det en bra övergång.

– Åter en spelare med hyfsad lokal anknytning. Han har fått bra utbildning i MFF och skapat sig seniorrutin i Kristianstad och Mjällby, säger Peter Swärdh.

Tidgare i år har Landskrona BoIS värvat forwarden Bahrudin Atajic, senast i Zalgiris Vilnius i Litauen och mittfältaren Monday Samuel från Helsingborgs IF.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close