Nyheter

SOK sa nej till Malmöskrinnarna

En tionde- och en sextonde-plats i EM räckte inte. Sveriges olympiska kommitté bestämde sig för att inte utnyttja kvotplatsen på 1500 meter som var vikt för Sverige.

I EM, som avgjordes i helgen i Dresden, kom Fabrice Dufberg Suh tia och Jacob Jansson på sextonde plats på just 1500 meter och hade gott hopp om att det skulle övertyga SOK att skicka en av dem. Men det gjorde det inte.

På Malmöklubben SK Skrinnarens hemsida kommenterar de två.

– Det känns bra att förbättra min tolfteplats från EM förra året, men väldigt tråkigt att vara så nära utan att lyckas. Oavsett är jag tacksam över de möjligheter jag haft och det stödet jag har fått, säger Fabrice Dufberg Suh.

– Jag känner enormt stor besvikelse över att inte få köra detta OS. Men jag måste ändå säga att jag är extremt stolt över det vi uppnådde. Vi gav verkligen allt vi kunde och kom hem efter fyra OS-kval med en kvotplats. Det är inte många som gör det, poängterar Jacob Jansson (bilden) och fortsätter.

– När det sen verkligen gällde så gjorde vi precis det vi behövde. Vi kom till semifinal båda två. Väl där blev motståndet för tufft men vi var där och vi var verkligen nära. Det är så frustrerande men tyvärr räckte det inte. Jag är så otroligt stolt över det vi uppnått.

Karriären tar dock inte paus, långt därifrån. Jacob Jansson och Fabrice Dufberg Suh blev kvar i Dresden. där de är med i ett stort träningsläger med internationella deltagare.

Innan avresan till EM blev Fabrice Dufberg Suh totalsegrare i SM hemma i Rosengårds ishall i Malmö med Jacob Jansson som silvermedaljör.

Det stod för övrigt bara Malmöskrinnare på pallen eftersom veteranen Martin Johansson tog brons.

I stafetten segrade också hemmaföreningen SK Skrinnaren lag 1 och i herrjuniorklassen vann klubbkamraten Hampus Hende. Malmö totaldominerar svensk Short Track, men någon OS-plats blev det alltså inte.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close