HandbollYstads IF

YIF satsar på egen talang

Högersexan Filip Pettersson får fortsatt chans att utvecklas i Ystads IF de kommande två åren.
Filip gör sin första säsong i Elitlaget nu och som 18-åring har han redan fått känna på hetluften i Handbollsligan.

– Filip är ännu en egen produkt som vi förhoppningsvis kommer att få se mer av framöver på högersex positionen. Filip har under många år spelat på niometer i ungdomslagen, men har nu tagit klivet ner fullt ut på kanten. Där är tuff konkurrens men vi tycker att Filip har den rätta inställningen till uppgiften som behövs för att ta ännu ett steg i sin utveckling. Med lite tålamod och hård träning så kan det bli väldigt trevligt att följa Filip de närmaste två åren, säger Marcus Lindgren, Sportsligt ansvarig.

Filip Pettersson:
– Jag är väldigt glad att ha blivit erbjuden ett tvåårs kontrakt med Ystads IF. Jag ser framemot att få utvecklas mycket och lära mig av de spelare jag har runt omkring mig i A-laget.
– Jag trivs mycket bra i YIF, både med spelare och ledare och det känns som en bra miljö för oss unga spelare att utvecklas i. Mitt mål är att över tid ta plats i en förstauppställning, vilket kommer kräva mycket från mig både på och utanför plan, men jag är beredd att lägga ner det jobb som krävs.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close