skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Sebastian Seiferts ny klubb: HIF Karlskrona

Efter förra säsongen fick Sebastian Seifert inget nytt förtroende i Ystads IF – varpå han valde att lägga tränaryrket åt sidan för att bli lärare.
Nu är han dock tillbaka i hetluften – i Karlskrona som slåss med OV Helsingborg om ett nytt kontrakt i Handbollsligan.

Seiferts comeback blev officiell under onsdagen.
– Vi anser att truppen är betydligt bättre än förra året och vi tycker att vi ska ha fler poäng än vi faktiskt har, säger Karlskronas ordförande Örjan Nilsson.
Sportgruppen och styrelsen är enig i beslutet om att ersätta Karl-Johan Lång med Sebastian Seifert, för att få en ny röst på bänken som kommer med ett annat tankesätt.
– Karl-Johan Lång brinner för handbollen i Karlskrona och har gett allt i sin roll som huvudtränare och för det är vi tacksamma. Men med fem inspelade poäng behöver vi en förändring, säger Örjan Nilsson.

Med elva matcher kvar av Handbollsligan är varje match av finalkaraktär och det handlar om att vinna en match mer än OV Helsingborg, som ligger på kvalplats och endast en poäng före HIF Karlskrona.
– Vi tror att det går att lyfta laget ett par snäpp till. Seifert är aktad i handbollssverige och har stor erfarenhet. Vi tror att han kan bidra till att förändra läget och ge laget ny fart, fortsätter Örjan Nilsson.

Pierre Thorsson kommer fortsättningsvis att vara assisterande tränare och samtidigt blir Niklas Samuelsson ordförande i sportgruppen, då den prisade eldsjälen Jens Köhne ej har tiden som krävs.
Sebastian Seifert har sin första träning med laget idag vid 16:20.

Seiferts senaste uppdrag var som huvudtränare för Ystads IF där förra säsongen slutade i semifinal. Som spelare var Seifert utlandsproffs i nio säsonger i både Danmark och Tyskland. Sebastian Seifert har även gjort 103 landskamper för det svenska landslaget.

Kontraktet är skrivet för innevarande säsong.

Läs även:

Spanienläger ska vässa TFF-formen inför Allsvenskan

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close