Fotboll

Södra Sandby IF får plats i ettan: ”Vi kommer att få kämpa enormt”

Kullabygdens DFF valde att dra sig ur division ett. Nu står det klart att Södra Sandby IF får platsen istället.

Tidigare i veckan meddelande Kullabygdens DFF via ett pressmeddelande att man valde att dra sig ur division ett. Idag kom beskedet att det blir Södra Sandby IF får platsen i damettan.

Södra Sandby IF var högst rankat i hela Sverige bland division två-lagen under 2017, vilket gjorde att man fick förfrågan och tackade ja till platsen.

– Rättvist. SSIF tappade endast fem poäng totalt förra säsongen. Att det inte räckte till uppflyttning är otroligt. Så spelarna är verkligen värda den här platsen i div.1. Dock tycker jag det är tråkigt när lag som Kullabygden måste dra sig ur p.g.a. spelarbrist, säger Södra Sandbys tränare Fredrik Sundblad till Skånesport.

Laget slutade på en andra plats förra säsongen, är det en lättnad att få komma upp i seriesystemet till slut? 

– Jag är ny i föreningen, men har uppfattat en tydlig frustration bland övriga att laget under ett antal år missat att gå upp. Ofta med väldigt liten marginal. Så lättnad och f.f.a. glädje var det många som kände när beskedet nådde truppen.

Hur ser du på den kommande säsongen? 

– Vi kommer att få kämpa enormt för att hålla oss kvar. Men det är jag övertygad om att alla är beredda på att göra. När SSIF nu äntligen har tagit sig till div.1 ska vi göra allt för att etablera oss. Men steg ett blir att överleva 2018. Det är en jätterolig utmaning.Kommer ni ändra på er försäsong med tanke på det är en division högre?

– Rent praktiskt kommer vi inte ändra på något. Vi känner att vi har ett bra upplägg som det ser ut nu. Men det är stor skillnad på att vara en av favoriterna i div. 2 och att vara ett lag som kommer att slåss för sin överlevnad i div. 1. Därför kommer jag och mina tränarkollegor se över på vilket sätt vi ska angripa matcherna nu och utifrån det förändra träningsinnehållet till viss del.

Div 1 Södra innehåller följande föreningar.

Borgeby FK, Dösjöbro IF, Eskilsminne IF, Färjestadens GOIF, Glimåkra IF, Hammenhögs IF, Ifö Bromölla IF, IS Halmia, Karlskrona FF, Skurups AIF, Södra Sandby IF och Växjö DFF Akademi.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close