HandbollIFK YstadNyheter

Knudsen förlänger med IFK Ystad

Satsar även på egna trotjänare i jakten på Handbollsligan

IFK Ystad går en kamp med Varberg om en direktplats till Handbollsligan, och verkar som sämst få försöka kvala sig tillbaka i vår.
Nu står det klart att lagets, och kanske rentav seriens, bästa spelare Henrik Knudsen spelar i IFK även 18/19 – oavsett serietillhörighet.

Få spelare betyder så mycket för sitt lag som Henrik Knudsen gör för IFK Ystad.
Speldirigenten med det förrädiska skottet, de hopplöst svårstoppade inspelen och den värdefulla förmågan att göra det oväntade har gett klartecken för ytterligare en säsong i IFK Ystad. Knudsen har rollen som både spelare och bollplank till tränare Kenneth Andersson.
Knudsen har trots lite skadebekymmer spelat på en mycket hög nivå hela säsongen vilket placerar honom högt i skytteligan och hade det funnits en assistliga i allsvenskan hade han säkert toppat den.
– Knudsen tränar inte lika mycket som de andra men tack vare det kan han hålla sig fräsch nog att klara ännu en säsong. Han tillför väldigt mycket för detta unga lag, både på och utanför planen och det känns väldigt bra att den pusselbiten redan är på plats, säger Andersson.
– Han kommer även nästa år att hjälpa till som tränare och i den rollen är han ovärderlig för mig.

Nyligen förlängde IFK även med två av sina trogna kantspelare.
Christoffer Nilsson på V6 har förlängt med 1 år och Christopher Scnhell har förlängt med 2 år på H6.
– Såklart är det roligt när vi samtidigt som vi satsar mot toppen kan göra det med egna produkter som kommer från de egna ungdomsleden. Både spelarna har varit med i truppen under flera år och fortsätter hela tiden att utvecklas.
– Numera har de betydligt större roller vilket har blivit naturligt i takt med deras utveckling och jag är helt säker på att båda dessa kantspelare kommer fortsätta att bara bli bättre och bättre, säger Kenneth Andersson.

På lördag kl 15 spelar IFK Ystad en toppmatch mot “Real Hallby” – i Ystad Arena. Hallby är, förutom Varberg, det enda lag som besegrad IFK den här säsongen.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close