FotbollMalmö FFNyheter

Svanberg redo för Rakip-rollen

Efter en av veckans träningar öste Magnus Pehrsson beröm över Mattias Svanberg (bilden) och berättade att han tänkte använda honom i Rakip-rollen på högerkanten mot Fremad Amager.

Det gillar Mattias Svanberg.

– Jag har ju fått träna lite i högerrollen och känner att jag kommit in i det tänket, så det är väl helt okej. Om jag bara lär mig den bra och hur jag ska positionera tror jag att den passar mig. Att kunna få bollen i en yta där man kan vända upp och fördela eller driva med den, konstaterade han efter fredagens träning på plan 9.

– Egentligen tycker jag att jag kan konkurrera på vilken roll som helst på mittfältet. Men jag spelar gärna på höger om det är där man vill ha mig och de här träningarna har känts riktigt bra.

Är det enbart en fördel för dig att du kan spela på alla positionerna?

– Det finns både för- och nackdelar med allt, men det ska ändå vara en fördel att vara flexibel. Det har vi ju i vårt spelsätt att vi ska kunna vara. Nackdelen är kanske att man själv inte känner att man har en fast plats. Jag trivs dock med det mesta.

Förra säsongen spelade Mattias Svanberg en del centralt i början och mycket på vänsterkanten senare under året. Viktigast var dock att han fick mer speltid 2017 än 2016. I Allsvenskan gick han från två starter och fyra inhopp till sju starter och elva inhopp. En rätt så rejäl ökning som drunknade lite i det hav av förväntningar som föddes vid genombrottet mot Helsingborgs IF och Falkenbergs FF det första året.

– Förväntningarna är inget jag bekymrar mig om. Jag vet vad jag vill och kan. De högsta förväntningarna kommer från mig själv. Man måste våga drömma och det är klart att jag hoppas på en bra säsong med mycket speltid.

– Men i och med att det blev så extremt då efter Falkenberg blev det i början inte riktigt rimliga förväntningar att leva upp till. Jag satte heller inte trycket på mig att göra det. Speltiden ökade ju trots allt. Sedan är det klart att man alltid vill mer och jag hoppas göra en ny ökning i år.

Är du en spelare som har lätt att komma igång efter ett uppehåll?

– Ja det tror jag i och med att varje försäsong ändå har varit bra. Jag håller igång mycket på vintern.

Hur gick det i fystesterna?

– Det gick bra, jag hade tagit steg uppåt från förra säsongen. Att vara bättre än förra gången är det som räknas. Du behöver inte jämföra dig med de andras värden, det är med dig själv du ska jämföra i sådana tester.

Malmö FF kommer att byta alla tio utespelarna efter pausen mot Fremad Amager. Mattias Svanberg kommer att spela i den andra halvleken. Första 45 minuterna är det Pavle Vagic som ska spela på högerkanten.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close