skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Två MFF-elvor möter Fremad Amager

Första träningsmatchen för Malmö FF blir en rejäl inventering och ett bra tillfälle för publiken att se många A-lagsaktuella spelare.

När MFF möter Fremad Amager klockan 13.00 på Malmö IP på lördagen blir det bara målvakten Fredrik Andersson (bilden) som spelar mer än 45 minuter. Han ska stå i 90 minuter. I övrigt byts alla de tio utespelarna i den första halvleken mot tio nya i den andra.

Före paus spelar MFF så här:

Fredrik Andersson – Andreas Vindheim, Dennis Hadzikadunic, Franz Brorsson, Behrang Safari – Pavle Vagic, Fouad Bachirou, Bonke Innocent, Sören Rieks – Markus Rosenberg, Alexander Jeremejeff.

Efter pausvilan kommer det att se ut så här:

Fredrik Andersson – Eric Larsson, Lasse Nielsen, Hugo Andersson, Samuel Adrian – Mattias Svanberg, Oscar Lewicki, Felix Konstandeliasz, Laorent Shabani – Teddy Bergqvist, Carlos Strandberg.

På bänken sitter Johan Dahlin och de två U19-spelarna Melker Nilsson (mittfältare) och Noel Hansson (back).

Det är inte meningen att spelare som behöver byta ska ersättas av någon i den andra elvan.

– Melker och Noel är med för att gå in om det behövs och för att känna på miljön i A-laget, säger MFF-tränaren Magnus Pehrsson.

Att MFF tagit beslutet att undanta målvakten från idén med två olika elvor beror på att det är ett önskemål från målvakerna själva och målvaktstränaren Jonnie Fedel.

– Jag hade varit bekväm med att ge även dem var sin halvlek, men de ville hellre göra så här och det köper jag. Ibland får man ge sig. I de fyra inledande matcherna, de två före lägret i Florida och de två på lägret, ska Johan Dahlin och Fredrik Andersson stå två var. Planen kan ändras, men det är planen nu. Vi vill helt enkelt så båda i aktion.

– Utgångsläget från förra säsongen är att Johan har positionen som nummer ett, men samtidigt gjorde Fredrik en riktigt bra avslutning på året och ett par fina matcher, poängterar Magnus Pehrsson.

Saknas gör Rasmus Bengtsson plus nyförvärven Egzon Binaku och Arnor Traustasson, som alla dras med småskador.

– Rasmus är väl den som känns närmast och det är väldigt troligt att han är tillgänglig redan till nästa match mot Flora. Det räknar jag med. De andra två är det för tidigt att säga något om.

Arnor Ingvi Traustason har en svullnad och mindre blödning i främre lårmuskeln som han drog på sig när han spelade landskamp med Island och Egzon Binaku fick en lättare känning i låret på tisdagsträningen och avbröt den i förtid. Det var även då som Rasmus Bengtsson hamnade under Carlos Strandberg i en närkamp och fick en smäll på knäet.

Utanför den aktuella truppen är även den tidigare avstängde spelaren XX.

– Vi känner att han varit borta från matcher för länge och behöver mer träningstid innan vi kan sätta in honom. Det är än så länge den enda bedömningen jag gör, säger Magnus Pehrsson.

Fremad Amager har i veckan spelat två träningsmatcher. Först mötte man FCK:s U19-lag och vann med 3-0. Morten Nordstrand gjorde 2-0 och 3-0 de sista fem minuterna. Mot Bröndby blev det stryk med 1-2 sedan Lukas Engel gett Fremad ledningen.

John ”Faxe” Jensen-tränade Fremad Amager har hittills haft en tuff säsong och ligger inför återstarten i andraligan i början av mars på tionde plats med 20 poäng på 19 matcher. Serien leds av Vejle.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close