FotbollMalmö FFNyheter

Magnus Pehrsson: Samuel Adrian gjorde det riktigt bra

MFF-tränaren Magnus Pehrsson var hyfsat nöjd efter 1-0-segern över Fremad Amager.

– En godkänd start med många som fick chansen att spela. Klart man märker att det hackar en del och att vi inte är på topp ännu. Men det ska vi inte vara och det är många nya som inte spelat ihop. Sammantaget godkänt efter vad man begära tycker jag, summerade han.

– Nu är det 2018 så egentligen ska man inte prata så mycket om 2017. Jag tyckte dock att matchen påminde rätt mycket om vår vårsåsong då där vi i första halvlek är stabila och har initiativet, men har svårt att skapa jättemånga klara lägen. Sedan visar det sig i andra halvlek att vi har tröttat ut motståndaren och blir rejält dominanta. Vi ska också ge de som spelar i den andra halvleken extra credd för att de var väldigt bra på att hålla tempot.

– Taktiskt kändes det också rätt bra utifrån träningarna. Det kändes inte som någon gått och sovit i två veckor i alla fall. Offensivt såg vi en hel del av det lite tidigare inspelet bakom backlinjen vi jobbat med och det var så vi avgjorde matchen. Men också att vi fick mer variation på inläggen med fler bollar centralt och mot bortre ytan. Det var inte perfekt, men de som slog bollarna hade verkligen med det i bilden.

De tre nyförvärven som kunde vara med, Eric Larsson, Fouad Bachirou och Sören Riex, var Magnus Pehrsson också nöjd med.

– Jag tycker att de var bra rakt igenom. Energin Eric visade i GIF Sundsvall och de två första veckorna i MFF tyckte jag kom fram även här och han är offensiv i hela sitt tankesätt. Han var en av dem som i den andra halvleken gav en liten extra motor framåt plus att han defensivt gjorde det han ska och stack väl ut på det sättet. Sören är väldigt giftig i det han gör med boll. Sedan fick vi inte riktigt igång vår vänsterkant som vi räknar med att få igång den. Men det är två bra spelare vi fått in i Sören och Fouad.

Mest beröm av MFF-tränaren fick dock den 19-årige lärlingen Samuel Adrian.

– Det som sticker ut mest är Samuels match. Han gör sin vad jag vet första vänsterbacksmatch och jag tyckte han var väldigt, väldigt bra och han stod för åtminstone en frispelning av Carlos Strandberg också. Samuel var stabil och snabb med bollen och tog bra beslut. Jag tyckte att många av lärlingarna gjorde det bra, men han är den jag vill nämna speciellt. I och med att vi mötte ett lag som försvarade sig med ett helt lag från mittlinjen och hemåt och blev hans roll dock inte helt olik den han normalt får som innermittfältare, när han droppar ut lite till vänster.

I den första halvleken ställde MFF upp med följande lag:

Fredrik Andersson – Andreas Vindheim, Dennis Hadzikadunic, Franz Brorsson, Behrang Safari – Pavle Vagic, Bonke Innocent, Fouad Bachirou, Sören Rieks – Alexander Jeremejeff, Markus Rosenberg.

I den andra halvleken bytte man till:

Fredrik Andersson – Eric Larsson, Hugo Andersson, Lasse Nielsen, Samuel Adrian – Mattias Svanberg, Felix Konstandeliasz, Oscar Lewicki, Laorent Shabani – Carlos Strandberg, Teddy Bergqvist.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close