HandbollHK Malmö

Klart: Norsk U21-målvakt till HK Malmö

Värvar även högersexa från Karlskrona

I veckan stod det klart att Kristian Sæverås lämnar målvaktsposten efter den här säsongen för spel i danska Ålborg.
Hans ersättare är också norrman och tillika Kristians kollega i det norska U-landslaget.

Han heter Robin Paulsen Haug och precis som Kristian är han även med i den norska bruttotruppen som förbundskapten Christian Berge tagit ut just nu till pågående EM.
Robin är en stor talang, fyller 20 år i september, och spelar i topplaget i norska andraligan St Hallvard. Han har alltså tagit plats i EM-truppen före alla målvakter som spelar i den norska handbollsligan.
I sin klubb har han Norges förre stjärnspelare Glenn Sohlberg som tränare.
Stian Tönnesen är nöjd med värvningen av sin landsman.
-Robin är en stor och fysiskt stark målvakt som jag är säker på kommer utvecklas mycket hos oss med Dan (Beutler) vid sin sida. Han har stor potential och kommer passa bra in i vårt spel.
Kontraktet är på två år och Robin ansluter efter sommaruppehållet där spel med norska U-landslaget väntar.

HK Malmö gör det nu också officiellt att de plockar vi in Hampus Olsson från HIF Karlskrona på högerkanten.
Hampus är 23 år och har den här säsongen, så här långt, gjort 91 mål i Handbollsligan. Han har IFK Trelleborg som moderklubb. Kontraktet är på två år.
-Hampus är en spännande spelare med mycket spring i benen. Han är bra i läget och alls inte
oäven att användas som högernia om så skulle behövas. Med Hampus i laget får vi en härlig konkurrens på högersex och ett riktigt vasst par ihop med Jim (Andersson), säger Stian Tönnesen.

Apropå nämnda konkurrens på högerkanten så meddelar HKM att de förlängt kontraktet med Jim Andersson i ytterligare en säsong.
Dessutom väljer Malmö att satsa på en spelare som kommit från ingenstan – Kassem Awad. Med sitt följsamma försvarsspel och härliga tajming har han på kort tid vuxit ut till en oerhört viktig spelare i Malmö. Kassem Awad har undertecknat ett treårskontrakt med HK Malmö.
– Jag är väldigt nöjd och tillfreds med hur truppen börjar se ut inför nästa säsong, säger HK Malmös ordförande Jörgen Rasmusson.
– Vi är inte färdiga utan skall ha in någon eller några spelare till i vår ambition att på sikt nå hela vägen. Både Robin och Hampus är två riktigt intressanta spelare som jag välkomnar till HK Malmö, och kontraktsförlängningarna med Jim och Kassem är ett bra kvitto på att våra spelare trivs i klubben, fortsätter Jörgen.

Läs även:

Från dubbla SM-guld till Allsvenskan – är sagan över?

Relaterade artiklar

Back to top button
Close