skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Dennis Hadzikadunic: Känns som perfekt läge för utlåning

MFF lånar med omedelbar verkan ut Dennis Hadzikadunic till Trelleborgs FF.

Lånet gäller till och med den 15 juli. Då görs en utvärdering och det kan antingen bli tal om fortsatt utlåning eller en tillbakagång till MFF. Den 19-årige mittbacken skrev i september förra året ett nytt kontrakt med Malmö FF som gäller till och med säsongen 2020.

– Svårt att förklara, men det känns bra att båda alternativen är öppna. Jag kan gå tillbaka till MFF eller fortsätta i TFF beroende på hur det går för mig.

– Det känns som ett perfekt läge för en utlåning. Chansen att få speltid är större i TFF och jag behöver det nu för att utvecklas, säger Dennis Hadzikadunic och berättar att det inte är första gången en utlåning till TFF varit aktuell.

– Intresset fanns där redan förra säsongen, men då kändes det för tidigt. Jag var ny i truppen och första året vill man vara på plats och få nytta av träningen.

Dennis Hadzikadunic berättar att han pratat en hel del med TFF-tränaren Patrick Winqvist och fått ett bra intryck både av honom och klubben.

– Han tror på mig. Det är bra att veta.

Vet du när derbyt mellan TFF och MFF spelas?

– Nej, men det är redan en match jag ser jättemycket fram emot.

Söndagen den 13 maj är det dags. TFF-MFF på Vångavallen.

Efter utlåningen har MFF mittbackarna Rasmus Bengtsson, Lasse Nielsen, Franz Brorsson och lärlingen Hugo Andersson – som imponerat under försäsongen – i truppen. Behövs det kan man flytta in Behrang Safari eller ner Oscar Lewicki.

– Dennis utvecklas hela tiden men för att ta det sista klivet kan det vara bra med regelbunden speltid i Allsvenskan. Vi tror att möjligheterna till det är större i Trelleborgs FF med tanke på den konkurrens som råder hos oss, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson i ett pressutskick.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close