BloggarPadelbloggen

Padelbloggen: Seger i årets första turnering

I helgen inleddes tävlingssäsongen i Halmstad med Scandic Open. Som jag skrev i min förra blogg är det fantastiskt att konstatera det ökade intresset för padel i Sverige. Tävlingen i helgen var inget undantag, med högt deltagarantal utspritt över tre herrklasser (A, B och C), två damklasser (A och B) samt en mixedklass. En stor eloge till tävlingsledarna, Mac Grossmann och Robert von Schéele, som är två riktiga eldsjälar. De spenderade många timmar i hallen där matcher både fredag och lördag pågick till midnatt.

Jag har ju en tid tränat för att kunna spela i backhandhörnet. Trots att det har känts bra på träningarna var jag nervös och spänd inför tävlingen. Tur att jag hade en rutinerad partner i Antonette Andersson från Göteborg. Antonette, som blir 45 år (ser ut och rör sig som en 25-åring!), är nämligen lugnet själv på banan och uppträder alltid coolt. Vi var toppseedade i damer A och utan att vara för kaxig, vågar jag skriva att allt annat än en turneringsseger hade varit en besvikelse. Spelet var väl inte helt på topp, men vi hade roligt tillsammans och fick bra motstånd i två av våra matcher. I gruppspelet mötte vi våra yngre landslagskompisar Anna Åkerberg/Emmie Ekdahl och vann med 6-2, 6-3. Anna och Emmie, kompletterade varandra utmärkt och överraskade oss med aggressivt spel. I finalen mötte vi min tidigare partner, Ann Roslund, som spelade med Anna Bläckberg. Vi hade problem i deras servegame, men efter totalt tre breaks vann vi med 6-2, 6-4 Det mest positiva från dagens spel var att Antonette och jag inte förlorade ett enda servegame i tävlingen. Vårt volley- och overheadspel fungerade bra, vilket bidrog till att vi vara svåra att ”flytta” från nätet. Däremot fanns det moment i spelet som vi/jag måste förbättra, bland annat servereturer och försvarsspel vid smashar.

Nu blir det några veckors träning innan min nästa tävling som går på min ”himmaplan”, Sportcenter Syd i Lödde, den 9-11 februari. Det finns ingen damklass A, men Antonette och jag kommer i stället att anmäla oss i herrklassen. Ytterligare något som är unikt med padel, det vill säga att herrar och damer kan tävla mot varandra i samma klass och på samma villkor. Visst är padel en underbar sport!?

Bästa padelhälsningar
Åsa Eriksson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close