FotbollTrelleborg FF

TFF värvar från Värnamo

Trelleborgs FF fortsätter att fylla på sin Allsvenska trupp.
Idag presenterades den 22-årige yttermittfältsspelaren Oscar Johansson från IFK Värnamo för Trelleborgs FF.

Under måndagen skrev Oscar Johansson på ett treårigt kontrakt med TFF. Johansson har Gnosjö IF som moderklubb, vilken han lämnade som junior 2012.
Under de senaste åren har han kontinuerligt tillhört Värnamos startelva och den gångna säsongen i Superettan spelade han samtliga 30 matcher och gjorde nio mål.

I ett pressmeddelande skriver TFF:
”Oscar är en intressant tvåvägsspelare på mitten med offensiva kvalitéer vilket gör att man vissa matcher kan flytta fram hans positioner.
Han har varit skonad från större skador under sin tid som senior, men har just nu en mindre blessyr som gör att han får avstå från helgens matchande.”

– Oscar hade ett fantastiskt bra 2017. Framför allt under hösten när han allt som oftast var tungan på vågen för IFK Värnamo. Vi är glada att han får möjligheten att ta nästa kliv i karriären. Allsvenskan och Trelleborgs FF är ett perfekt steg i Oscars fortsatta utveckling, säger Nima Modyr, fotbollsagent på Modyr Management i ett pressutskick.

IFK Värnamo är den enda klubben som Oscar Johansson representerat under sin elitkarriär. Med 113 matcher i bagaget för smålänningarna i Superettan hoppas han kunna bidra med en del erfarenhet när flyttlasset nu går till Skåne.

– Det ska bli väldigt kul med en ny utmaning. Trelleborg har visat ett stort intresse och jag ser fram emot möjligheten att spela i Allsvenskan. Att få komma till en utvecklande miljö har varit centralt i mitt beslut och i de diskussioner jag har haft med Nima. Det har varit viktigt och det känns väldigt bra att allt är klart nu, säger Oscar Johansson.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close