FotbollMalmö FFNyheter

Fyra saknades på MFF-träningen – Safari ledig av privata skäl

Fyra spelare saknades på dagens MFF-träning.

Nyförvärven Egzon Binaku och Arnor Traustason har varit borta ett tag på grund av skador, men är på väg tillbaka och aktuella för spel på Florida-lägret. Däremot får de troligen avstå försäsongsmatchen mot Flora på fredag.

Behrang Safari (bilden) har saknats både på måndags- och tisdagssträningen.

– Han är ledig av privata skäl och det är tveksamt om han kan vara med på fredag, berättade MFF-tränaren Magnus Pehrsson.

Den fjärde spelaren som saknades var lärlingen Laorent Shabani.

– På matchen blev Laorent träffad långt ute på tån i ett tillslag så han har fått en liten irritation i knäet. Han ska vara ute imorgon och fungerar det bra är han tillgänglig för spel på fredag, berättade fysioerapeuten Jesper Robertsson.

Det är alltså knappast Egzon Binaku och Arnor Traustason.

– Arnor har börjat där inne med lätt jogging och styrkemoment. Allt går enligt planen, men han får vänta till nästa vecka med fotbollsträningen.

– Egzon är inne i slutfasen och har bara några moment till han ska klara av innan han får börja träna. Idag var han ute den första kvarten. Men det är samma sak där som med Arnor. Vi rusar inte fram för att få dem redo, betonade Jesper Robertsson.

Rasmus Bengtsson var tillbaka i träning redan på måndagen, körde på som vanligt idag och är fullt ut tillgänglig för spel mot Flora.

TFF-lånet Dennis Hadzikadunic var inte med och kommer inte att vara det  i fortsättningen heller.

– Det blir som när Erik Andersson var utlånad. Alla pass sker med TFF, men han har tillgång till vårt fys- och medicinska team. Det här är en bra lösning. Vi kan ta hem honom efter den 15 juli ifall det skulle behövas och har de fyra mittbackarna som var med och tränade idag (Rasmus Bengtsson, Lasse Nielsen, Franz Brorsson och Hugo Andersson) plus Ocar Lewicki och Behrang Safari ifall det skulle behövas, konstaterade Magnus Pehrsson.

I elva mot elva-spelet användes Samuel Adrian som vänsterback och Felix Konstandeliasz som vänster yttermittfältare i startelvan.

Centrale mittfältaren Samuel Adrian gjorde en stark halvlek som vänsterback i säsongspremiären mot Fremad Amager och övertygade även på dagens träning i den nya positionen.

– Samuel var bra senast och är aktuell där även mot Flora. Annars kan både Andreas Vindheim och Eric Larsson spela på den kanten också, menade Magnus Pehrsson.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close