Nyheter

Krüeger ska ta padellandslaget till VM

Det svenska padelförbundet växer och har nu gett Malmöiten Stefan Krüeger, till vardags Team Manager, ett större ansvar för främst landslagets möjligheter att hävda sig internationellt.

Den nya rollen innebär att han får ett helhetsansvar för landslagen gällande ekonomi, sponsring och planering.
– Padelsporten fortsätter att växa. Det dyker upp nya banor och nya föreningar hela tiden. För att möta efterfrågan måste vi förstärka organisationen helt enkelt och min bit blir att stärka eliten, säger Krüeger.
För landslagen väntar under 2018 VM i Paraguay i månadsskiftet oktober/november
– Min uppgift blir att säkerställa att vi kan ta oss dit och få s bra förberedelser som möjligt.
Du ska hitta sponsorer helt enkelt?
– Så är det.
Vad får man då tillbaka som sponsor för ett padellandslag?
– Massor. Affärsmässigt får man in en fot i Sveriges snabbast växande sport. Dessutom ges den unika möjligheten att vara delaktig och aktivt i ett landslag. Man får vara en del av en större grej; som att åka med på landslagsläger.
– Vi kommer även att ha stora nätverksträffar där man kan spela med spelarna. Swedish Padeltour kommer att ha massor av events. Vi har massor av aktiviteter kring både elit och landslag.
Hur ser det ut rent sportsligt kring landslaget?
– Utvecklingen sker i rasande takt. Kan vi få ett landslag med fler profiler, som tennisspelaren Sofia Arvidsson från tennisen, så är mycket vunnet. Sverige har alla förutsättningar att bli ett land där vi kan hävda oss på högsta nivå.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close