skanesport_desktop-panorama-1

IK PanternIshockeyNyheter

Pantern straffat av Södertälje

För första gången blev det noll poäng för nye Panterntränaren Joby Messier. Med mindre än två minuter kvar att spela gjorde Södertälje SK det avgörande 4-3-målet på straff. Då hade Pantern kvitterat två gånger (2-2 och 3-3) till ingen nytta.

Men det var inte det enda sättet Södertälje straffade Pantern på.

Baklängesmålen bjöd Pantern på och Powerplay-spelet har Malmölaget ännu inte fått ordning på.

– Vi inledde mycket starkt de första tio minuterna då vi även tog ledningen med 1-0. Sedan fick vi ett powerplay som vi spelade riktigt dåligt i och efter det tappade vi rytmen och spelet totalt. Sedan utnyttjade vi inte chanserna i resten av powerplaylägena vi fick. Där har vi mycket att jobba med Vi har rätt personal för uppgiften, men det stämmer ändå inte och där måste vi fortsätta arbeta för att förbättra oss, påpekade Joby Messier.

– Det är frustrerande. Vi vet vad vi måste förbättra. Det handlar även om att sluta bjuda på enkla turnovers i egen zon. Om vi hela tiden gör sådana misstag utnyttjar ett lag som Södertälje det. Utan att ta något från deras prestation så bjöd vi på mycket.

1-0 för Pantern gjorde Nicklas Jadeland. Sedan vände Södertälje till 2-1.

Lukas Haudum sköt 2-2 och Martin Janolhs (bilden) – som innan matchen hyllades för att ha spelat 400 matcher i Allsvenskan – gjorde 3-3 efter ett snyggt solonummer. Då hade det spelats 56.40 och IK Pantern borde klarat minst att ta matchen till förlängning och gett Janolhs chansen att bli poängräddare i hans match nummer 401 i Hockeyallsvenskan.

Istället fick Södertälje en korrekt dömd straff som Nicklas Heinerö hur snyggt som helst satte dit bakom Jonatan Bjurö i Panternkassen.

Efter det plockade Pantern målvakten. Men inte heller det spelet med en man mer på isen funkade.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close