FotbollMalmö FFNyheterOles MFF-blogg

Ett snäpp upp i MFF:s förberedelser

Säsongen är ännu en baby, MFF begränsar fortfarande speltiden för alla utom målvakten och har ambitionen att samtliga tillgängliga ska få speltid. Dessutom saknas sex spelare i matchtruppen. Men FC Flora blir ändå en upptrappning i jämförelse med årspremiären mot Fremad Amager.

Dels är FC Flora ett bättre lag än Fremad Amager, som i all hast ersatte den tilltänkta förstamatchen mot Dalkurd FF när MFF lottades mot det laget i cupen.

Dels blir det den här gången en mer uttalad startelva som kan ge flera intressanta besked.

Johan Dahlin gör sin första match sedan han blev skadad i oktober. Han ska stå i 90 minuter.

Fouad Bachirou och Oscar Lewicki – det tilltänkta centrala mittfältsparet – får spela ihop.

Markus Rosenberg vilas eftersom man vill mildra hans belastning. Ytterligare en tidig konstgräsmatch före avresan till Florida och grannt grönt gräs känns onödig. Det innebär att Alexander Jeremejeff och Carlos Strandberg får spela ihop på topp. Om ryktena att Teddy Bergqvist är på väg att lånas ut till Varbergs BoIS stämmer – mycket talar för det – blir det än mer väsentligt att få ett tidigt besked på att alla MFF:s resterande tre anfallare är i god form.

Behrang Safari har varit borta hela veckan på grund av privata skäl och är heller inte tillgänglig i matchen mot Flora. Han följer med till Bradenton, men oavsett om det blir Andreas Vindheim eller Eric Larsson som börjar på vänsterkanten – de ska starta på varsin kant – blir det ett bra test. Räkna även med att Samuel Adrian får speltid som vänsterback.

19-årige Samuel Adrian från Blentarp känns som den av MFF:s lärlingar som är närmast att ta en plats i startelvan. Han finns alltså med i bilden som backup på vänsterbacksplatsen och bör vara tredjevalet på det centrala mittfältet, hans normala position. Rankad före Bonke Innocent, som än så länge benhårt tackar nej till att avstå sin plats i truppen. MFF hade nyligen en lösning klar som gick ut på att låna ut honom till en klubb i Norge. MFF ville, den norska klubben ville, men Innocent vägrade.

På sätt och vis hade det varit rätt häftigt om Bonke Innocent belönats för sin envetna tro på att han kan ta en plats. En slags sannsaga mot alla odds. För just nu är det i stort sett ingen annan som tror att han har en chans.

I backlinjen startar Lasse Nielsen och Rasmus Bengtsson centralt. Där är det också viktigt för MFF med tidiga och bra besked.

………………………………..

För Magnus Pehrsson blir matchen mot FC Flora ett återseende med Aivar Pohlak. Han är inte bara president i Flora utan även i det estländska förbundet och det var han som anställde MFF-tränaren som förbundskapten.

_ Flora har de senaste åren hela tiden varit väldigt måna om att möta skandinaviska topplag och nu blir det första gången mot MFF. Redan under våren förra året låg de på hårt för att få till en match mot oss och det ska bli kul att få återse många ansikten därifrån, berättar Magnus Pehrsson.

………………………………..

De 30 första minuterna av dagens träning filmade MFF inte bara med de vanliga kamerorna utan även med en drönare som cirklade över plan 9.

Jonnie Fedel styrde och det var ett test på om det kan vara ett sätt att ytterligare vässa videoanalysen. Kommunikationsavdelningen köpte in den, staben kring A-laget kom på att den kan vi kanske också ha nytta av, Fedel testkörde hemma i lägenheten och nu var det dags för skapt läge i verkligheten.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close