H65Handboll

“La Bomba” valde bort klubbar i Europa för H65

"Det bästa som hänt mig"

Det fanns gott om anbud utomlands.
Men Mikaela Mässing väljer att spela vidare i H65 Höör säsongen 18/19.
– Man vill ogärna lämna något av det bästa som finns, även om min dröm är att en dag bli handbollsproffs, säger Mässing.

Med ett av SHE:s främsta skott har Mikaela “La Bomba” Mässing etablerat sig som en fruktad skytt. Hon leder H65:s interna skytteliga, ligger femma i den totala MEP-ligan och har kommit efter en korsbandsskada.
Nu står det klart att de Mölndalsfostrade 23-åringen fortsätter karriären i Höör.
Varför?
– För att jag trivs så bra i laget. Jag trivs med träningen och inte minst fysträningen. H65 samarbetar med Jonas Carlström i Kristianstad och det betyder väldigt mycket, speciellt för mig personligen som med detta upplägg får instruktioner svart på vitt på exakt vad jag ska göra. Jag älskar att få schema och struktur i träningen – det är det bästa som hänt mig.
– Sedan är Ola Månsson en fantastiskt bra tränare som får både mig och hela laget att utvecklas. Så när han bestämde sig för att satsa vidare kändes det naturligt att stanna kvar.
Alternativet torde rimligtvis ha varit en flytt utomlands?
– Ja, det fanns flera alternativ utan att jag för den skull vill nämna klubbarna. Men man vill ogärna lämna något av det bästa som finns, även om min dröm sedan jag föddes alltid har varit att en dag bli handbollsproffs. Jag har inte bråttom någonstans. Jag tror dessutom att jag behöver ett år till här för att utvecklas ännu mer och vara fullt redo.
Har du någon drömklubb du vill hamna i en dag?
– Njae, det finns ett par som är lite extra lockande. Men främst skulle jag vilja bo i ett land med annat och varmare klimat, säger Mikaela Mässing.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close