skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheterOles MFF-blogg

Lätt och lagom motstånd för MFF

Det tog en kvart för MFF att döda matchen mot FC Flora.

Ett lätt och lagom motstånd för MFF på vägen mot 4-0-segern. Torsk för Tallinn och MFF gjorde som produktutvecklarna redan gjort: smör av Flora.

Ska sluta innan jag blir tvångsförflyttad till Göteborg, men överlägsenheten gav ändå tydliga besked.

Ja, Flora var dåligt och det sa rätt mycket att dominansen fortsatte även efter det att MFF med ett massbyte i den andra halvleken förvandlat startelvan till något som mer liknade en U21-elva.

Men det var trots allt Estlands mästarlag som MFF mötte och laget blev straffat av att man försökte spela fotboll på ett helt annat sätt än MFF:s premiärmotståndare Fremad Amager. Det vill säga öppnare med ambitionen att åtminstone försöka ha mycket boll, satsa framåt och styra matchen. Det kunde Flora inte alls och fick dessutom en dålig start. Eller dålig? Urusel! Magnus Pehrsson – som verkligen kan estländsk fotboll – menade att Flora håller dålig allsvensk klass eller hög superettanklass. Sedan visade han att han snabbt lärt sig mycket av Malmömentaliteten när han lade till.

– Och när det verkligen stämmer för oss är vi ju så här överlägsna mot de lagen också.

Stämde gjorde det verkligen. De första 45 minuterna var den bästa försäsongshalvleken jag sett Malmö FF göra på mycket länge. Stora ord? Givetvis, men det fanns ett tempo och en kvalitet som är svår att nå så här tidigt på säsongen, Fouad Bachirou, Eric Larsson och Sören Riex har dessutom mycket kvickt hittat in i spelet.

Inför matchen hade Magnus Pehrsson ett långt snack med Oscar Lewicki och Fouad Bachirou om hur han vill att de ska agera och samarbetet flöt på hur bra som helst. Bachirou syns och glänser, men Lewicki har fortsatt den förbättringsprocess han inledde redan förra säsongen och är på god väg mot VM-formen. När båda vågar mer och spelar framåt – som idag – känns det inte som att Anders Christiansens frånvaro kommer att märkas.

Men det är trots allt viktigt att påpeka att det är livsfarligt att dra slutsatser av försäsongsmatcher. MFF har en lång tid varit dominant i svensk fotboll och vunnit fem SM-guld sedan 2010. Hur många gånger de senaste tio åren hade Malmö FF innan den här matchen inlett med att vinna de två första träningsmatcherna? Rätt svar är en enda gång!

Så att starta bra har inte precis varit ett krav för att det ska sluta bra.

Därför är det nog lite för tidigt att redan nu dra slutsatsen att det ska fortsätta gå bra bara för att det börjat bra.

Men det är aldrig fel att vinna!

För Teddy Bergqvist var det sista matchen med gänget innan utlåningen till Varbergs BoIS. Han följde upp sitt livs första A-lagsmål mot Fremad Amager med att sätta dit 4-0 mot FC Flora och toppar nu den interna skytteligan. Men utlåningen känns ändå rätt och det är bara att hoppas att Varberg passar honom – och MFF – bättre än Åtvidabergs FF. Teddy är en spelare som kommer mer till sin rätt när laget han spelar i ofta har bollen under kontroll i närheten av motståndarens straffområde. Då gör han sina mål. I ett lag som fegspelar och kontrar får han det svårare.

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close