skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FF

Magnus Pehrsson: Lewickis jakt på VM-plats gynnar MFF

För första gången spelade Oscar Lewicki och Fouad Bachirou tillsammans på det centrala mittfältet i MFF. Och som de gjorde det!

Malmö FF körde över FC Flora med 4-0 och Lewicki och Bachirou klickade direkt.

– Inför matchen var det ju mycket fokus på Fouad och Oscar och det blev ett superbetyg på båda, berömde MFF-tränaren Magnus Pehrsson.

– Vi hade ett ganska långt snack med dem inför matchen där jag försökte ge dem en helhet av hur jag tänker och hur de ska agera i olika situationer. Jag var lite rädd att det blev för mycket att ta till sig. Men de visade att de är väldigt skickliga och det var mycket variationsrikt vad de gjorde därinne. Och de tog emot allt på ett underbart sätt.

Oscar Lewicki lyfte spelet redan förra säsongen efter ett stundtals tufft 2016 och Magnus Pehrsson betonade att han ser en fortsatt positiv utveckling.

– Han var oerhört stark i slutfasen av 2017 och man kan säga så här, det ser ut som han är ungefär lika bra nu som när vi slutade serien och det är ju ett gott betyg åt vad han gjort av sin ledighet.

Lewickis jakt på en VM-plats kan dessutom ge positiva effekter även i hans spel i MFF.

– Det är ju ett stort mål förutom MFF och då behöver man spela bollen mer framåt också. Försvarsmässigt är han definitivt tillräckligt bra för att ta en VM-plats, men han måste ha de offensiva delarna där också och de kommer alltmer.

– I MFF har han ju nu fått en ännu viktigare roll från dag 1 den här säsongen i och med kontraktsförlängningen, poängterade Magnus Pehrsson.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close