IBK LundInnebandy

IBK Lund satsar på egetproducerat

IBK Lunds damelitlag har fått förstärkning i form av Viktoria Rosberg.

Inför den här säsongen kom Viktoria Rosberg tillbaka från en utlandsresa i USA och inledde säsongen med D1. Efter att ha tränat med Dam Elit ett tag tog hon beslutet att ta steget upp. Viktoria som är född 1995 har varit klubben trogen under hela sin karriär och kommer nu för första gången få chansen i representationslaget. Ett ytterligare steg i att ge våra egna produkter chansen i Elitlaget.

Huvudtränare Ludvig Nilsson om valet att lyfta upp Viktoria:
– Precis innan hon valde att åka till USA tyckte jag att hon gick spikrakt uppåt i sin utveckling. Efter att nu fått tillbaka formen i D1 under första halvan av säsongen, ser vi henne som redo att ta klivet. Det är en laglojal rightfattad forward som i alla lägen sätter laget före jaget, samt sprider en positiv våg i laget. Hon besitter ett bra avslut samt har en hög arbetskapacitet. Ska bli väldigt kul att få arbeta tillsammans med Viktoria resterande del av säsongen.

IBK Lund ligger på femte plats i den södra allsvenskan och spelar högst sannolikt i samma serie nästa säsong.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close