AnkaretHandboll

Vinslöv ville mest i derbyt

Ibland är det uppenbart inom lagidrotter att det ena laget vill vinna mer än det andra.
Ett sådant exempel uppenbarade sig när ett desperat Vinslöv stegade ut på banan mot ett smånöjt Ankaret – och tog två viktiag poäng i bottenstriden efter 21-24 i Borgebyhallen.

Ankaret har sniff på Allsvenskan.
Vinslöv slåss för livet i botten.
De båda lagens respektive kamper i olika ändar av tabellen är kanske en gnutta förvånande, åtminstone i Ankarets fall.
Hemmalaget kom till spel utan Erik Karlsson, Tobias Paradis och Adam Nilsson. Det skulle visa sig kännbart.

Vinslöv greppade dirigentpinnen direkt hade vann den första halvleken med 8-12.
Matchens lirare Robin Håkansson (sju mål) hade en bra dag, men det var främst framför den egna sexmeterslinjen som Vinslövsspelarnas känslor brann.
När laget kopplade grepp om matchen i första halvlek var det försvarsarbetet som låg till grund. Ankaret behövde sju minuter på sig för att göra sitt första mål.

Med ett fyramålsunderläge i paus vaknade Ankaret till.
På 13 minuter var de båda ikapp och förbi, mycket tack vare att en ofta bortpunktad Adam Sandgren fick utrymme att leka på.
Men…
Vinslöv knöt näven – igen. Kopplade ett nytt grepp om matchen och den här gången hade Ankaret inte samma kyla i sin jakt.
21-24 innebär att Ankaret fortfarande är med i racet om en kvalplats i till Allsvenskan – och att Vinslöv får friskare luft i lungorna inför våren.

– Poängmässigt var det bra såklart, men vi hade det på känn, säger Vinslövs coach Peter “Cassa” Jönsson.
– Vi har fått det att fungera bättre de senaste veckorna.
Vad specifikt?
– Försvarsarbetet och samarbetet med Tobbe (Tobias Sjöberg) i mål. Tidigare har det kostat 5-6 mål varje match för att samarbetet inte har fungerat och det har man naturligtvis inte råd med.
Vad konkret har inte funkat tidigare?
– Vi har haft för många juniormisstag – som vi/jag låtit vara. Nu har vi benat ut det lite mer. Juniorgrejerna måste försvinna, även om man är rädd för att de ungas kreativitet ska hämmas. Juniormisstagen måste bort helt enkelt. Ibland vill de för mycket, då får man byta ut dem.
Mer cyniskt ledarskap alltså?
– Ja, för vi har inte råd med de enkla misstagen.
Fortsättningen?
– Som det ser ut nu så rubbar vi alla lag i serien. Det släppte redan efter Backamatchen (seger med 40-25). Den segern innebar att vi kunde jobba hårdare under juluppehållet.
Hur ser det ut i truppen i övrigt?
– Vi har mycket folk och saknade två spelare idag. Dessutom finns det ett stort gäng juniorer som knackar på porten. Så framtiden ser ljus ut, säger “Cassa”.

I Ankaret kan speciellt noteras att nyförvärvet Jonatan Trege Nilsson, med meriter från högsta serien i Karlskrona, gorde ett par inhopp. Jonatan född -95 har tränat med Ankaret sedan november efter ett drygt års frånvaro från handbollen på grund av studier och flytt till Lund.
Till Bjärred har han gittat via studiekamrater i just Ankaret och även om det inte blev mycket speltid den här gången så syntes det att Jonatan fortfarande har mycket fartfylld handboll i sig och kan bli en joker i ett eventuellt Allsvenskt kval.

“Borgen” var för övrigt fullsatt. 350 personer varav en pigg Vinslövsdelegation.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close