FotbollKristianstads FC

Fem nya spelare klara för Kristianstad FC

Kristianstad FC slutade förra säsongen på en fjärdeplats i division ett södra efter en stark höstsäsong. Nu står det klart att man har gjort klart med fem nyförvärv inför den kommande säsongen.

Det har varit relativt tyst hos Kristianstad FC på Silly Season fronten, fram tills nu. Under lördagen presenterade man fem nya spelare inför den kommande säsongen. Bland annat ansluter tre argentinska spelare i truppen.

Spelarna som har blivit presenterade för Kristianstad FC är Emmanuel Okine (Mjällby AIF), Almir Taletovic (Atletico Paranaense, Brasilien), Guido Barreyro (San Jorge, Argentina), Fernando Moreyra (Argentina) och Maximiliano Cabana (Argentina).

– Jag var i Argentina under tio dagar och har studerat de här spelarna noga. Det är tre riktigt bra spelare, som vi kommer att få stor nytta av, säger Serdar Dayat till klubben hemsida, som nu i stort sett är klar med sitt lagbygge inför nästa säsong.

– Det kan bli en eller två spelare till, men inget är klart. Nu ska vi jobba ihop det här gänget till en oerhört stark grupp.

På klubbens hemsida beskrivs de argentinska spelarna enligt följande.

Guido Barreyro en 29-årig anfallare som verkligen vet var målet är beläget. Spelade i Sverige och Rosengård 2011 och var även på väg till Gais, men drabbades av en skada och flyttade hem till Argentina igen. Han gjorde 34 mål för San Jorge den senaste säsongen. Guido kom till Sverige och Kristianstad med fru och två barn.

Fernando Moreyra är en 27-årig vänsterback med offensiva kvalitéer och även han har familjen, fru och en dotter, med sig till Sverige.

Maximiliano Cabana en snart 19-årig kantspelare som spås en riktigt bra fotbollsframtid. Han är både snabb och oerhört skicklig på att utmana sina motståndare.

Oddsen i division ett södra har släppts hos Coolbet. Enligt spelbolaget kommer Kristianstad FC på en femteplats under 2018-års serie.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close