FotbollHelsingborgs IFNyheter

Granqvist presenterad av HIF

"Vi ska tillbaka till Allsvenskan"

Helsingborgs IF fortsätter att värva för en Allsvensk återkomst.
Att Andreas Granqvist varit på gång tillbaka till Olympia har varit känt länge och idag presenterades han på ett medlemsmöte.

Påarpssonen Andreas Granqvist är officiellt tillbaka i Helsingborgs IF. Klubben han kom till 1999 som junior, gjorde A-lagsdebut i 2004 och blev lagkapten – för att sedan bli proffs utomlands.
Under karriären har den idag 32-årige mittbacken representerat i tur och ordning Wigan Groningen, Genoa och sedan 2013 ryska Krasnodar. En av karriärens höjdpunkter kom samtidigt i vintras då han förde Sverige till ett VM-slutspel i Ryssland och tilldelades guldbollen.

Andreas Granqvist i HIF-tröjan 2004.

Granqvist har tecknat ett 3,5-års spelaravtal plus ett 3-årsavtal som sportchef efter spelarkarriären.
– Det har varit många funderingar under en lång tid men ser man till helheten med familj, läget jag är i och viljan att spela för HIF när jag fortfarande känner att jag har mycket kvar att ge så känns det som att allt föll på plats. Jag är härifrån, fick mitt genombrott i HIF när jag var 18 år gammal, var utomlands i tolv år och jag har alltid sagt att jag vill avsluta karriären hemma i Helsingborg. Nu finns det bara ett mål: vi ska tillbaka till allsvenskan, där HIF hör hemma, säger nyförvärvet.

Huvudtränare Per-Ola Ljung:
– Att landslagskaptenen kommer tillbaka till svensk fotboll och HIF, där vi i superettan försöker ta oss tillbaka till allsvenskan, kommer naturligtvis att bli ett stort lyft för oss. Andreas har en enorm erfarenhet från toppfotboll ute i Europa, det tillsammans med hans personlighet och karaktär passar detta lag och denna klubb väldigt bra. Vi är väldigt stolta och glada över att han tycker att detta är ett projekt som han vill delta i.
– Det är viktigt att han i sin erfarenhet hittar det som vi kan använda nu och att vi lyckas översätta det till de utmaningar vi har framför oss. Jag förväntar mig en bra dialog där Andreas kommer att ha sitt ord mycket så att han känner att han med sin erfarenhet kan vara med och påverka samtidigt som vi i ledarstaben hjälper honom med vad vi kan få ut av honom både nu men också längre fram, säger huvudtränaren.

Sedan tidigare har Helsingborgs IF värvat starkt:
Andri Runar Bjarnason – isländsk landslagsman.
Fredrik Liverstam – återvändare från Halmstad.
Anders Randrup – från Elfsborg.
Mohammed Abubakari – från Häcken.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close