skanesport_desktop-panorama-1

IshockeyMalmö Redhawks

Isskraparen (!) i fokus när Redhawks föll

Malmö Redhawks föll med 1-2 borta mot Mora.
I centrum av händelserna: en isskrapare från Dalarna!

Malmö Redhawks kom inte alls upp i nivå och kunde trots ett tidigt ledningsmål vända in till första periodpausen i 1-2-underläge. Ett resultat som skulle stå sig matchen ut.
I den tredje perioden fick Redhawks tre stycken power play i följd utan att kunna utjämna och den fortsatta kvitteringsjakten bromsades upp av en smått bisarr situation.

I ett powerbreak skrinnade ett par ungdomar i Moratröjor in på isen för att skrapa bort det snöiga ytlagret på isen.
En av isskraparna närmar sig Malmös bås, på vilket Jens Olsson står och hänger.
Olsson flyttar inte på sig – och isskraparen tar inte lätt på sin uppgift. En Malmlöspelare kunde inte hindra honom från att utföra sitt arbete – så han fortsatte med skyffeln varpå Olsson nätt höll balansen.
Den provoaktionen fick Jens Olsson att knuffa till isskraparen, som inte vek ner sig en millimeter. En lagkamrat fick snabbt greppa tag om Olsson för att förhindra att en dålig situation skulle bli värre.
Straffet: fem minuters utvisning och matchstraff.

Martin Filander som fick agera coach då Peter Andersson var sjuk för dagen kommenterade händelsen i C More:
– Vi står i vägen när de ska skrapa isen. De säger åt oss, men ”Jensa” hör inte för han lyssnar till vad jag säger. Det är olyckligt, vi måste hålla kylan i alla lägen”.

Jens Olsson:

– Han körde på mina skridskor, när jag väl vänder mig om kör han på mig igen och den tredje gången går jag om kull. Jag reser mig upp, tar tag i hans armar och ifrågasätter hans beteende. Det brann till i huvudet på mig och jag blev förbannad – för han gjorde samma sak i första perioden. Jag trodde inte att det skulle bli sådant rabalder efter det som hände.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close