skanesport_desktop-panorama-1

IK PanternIshockeyNyheter

Sebstian Dyks comeback enda glädjeämnet i Pantern

Pantern gjorde en riktig plattmatch, föll med 1-4 hemma mot Almtuna och försämrade läget i toppstriden. Men det fanns åtminstone ett glädjeämne. Sebastian Dyk var tillbaka efter sitt långa skadeuppehåll.

– Meningen var att jag mest skulle hjälpa till med powerplay och utöver det göra några ströbyten. Men så gick Martin Janohls sönder och då fick jag spela betydligt mer. Jag tyckte dock att det kändes bra och har inga problem alls med skadan längre. Dessutom har jag varit på is en och en halv vecka nu, konstaterade Sebastian Dyk

Han var givetvis lika besviken som alla andra på insatsen.

Almtuna tilläts göra 3-0 i den andra perioden och när det även blev 4-0 i inledningen på den tredje hjälpte det inte mycket att IKP i alla fall fortsatte att kämpa för att ta sig in i matchen igen. Längre än till Sebastian Selins tidiga 1-4-reducering nådde man aldrig.

I en rätt fysisk match var Almtuna hungrigare och betydligt bättre på att sätta dit lägena.

– Almtuna var hetare än vi. Nu var jag ju inte med när vi besegrade dem i veckan, men det blev lite grann slutspelshockey av att möta dem två gånger på så kort tid.

_ Vi var inte riktigt med där ute på isen och brände dessutom många chanser. Ska vi kämpa om att ta en plats bland de två bästa har vi egentligen inte råd att förlora hemma mot Almtuna. Vi får se til att reparera det direkt på onsdag, betonade Sebastian Dyk.

Då möter IK Pantern AIK hemma i Isstadion. Ett toppjagande AIK som också förlorade idag, med 1-2 mot MODO.

Sebastian Dyk blev ledbandskadad i knäet den 29 december mot BIK Karlskoga. Efter det missade han åtta matcher. Att han nu är färdig att köra för fullt igen är givetvis positivt för Pantern. Tyvärr gav dock Almtunamatchen två nya skador i en redan uttunnad trupp. Martin Janohls är nämnd. Innan dess fick Andreas Söderberg bryta matchen och åka till sjukhuset för att undersöka en befarad nyckelbensskada.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close