FotbollKulladals FF

Storseger när Kulladal tog hem Nils Holgersson Cup

Kulladals FF blev årets segrare i herrklassen när Nils Holgersson Cup 2018 avgjordes under söndagen. I finalen krossades Skabersjö IF med hela 8-2. Sebastian Rask stod för fyra av målen.

64 lag deltog i årets upplaga av Nils Holgersson Cup som avgjordes i Skurup. När dagen till ända var slut stod det klart att Kulladals FF tog hem segern och blev 10.000 kronor rikare. I finalen väntade Skabersjö IF som tidigare under dagen slog ut FC Trelleborg efter straffar.

Finalen blev aldrig riktigt jämn. Redan efter bara några sekunder tog Kulladals FF ledningen i matchen när Sebastian Rask satte 1-0. Drygt tre minuter senare kvitterade Skabersjö IF när Kim Hägg satte 1-1. Men sen rann det iväg. När matchen var över stod det 8-2 på matchklockan till Kulladals FF. Målen i Kulladal gjordes av Sebastian Rask x4, Mario Gloger, Filip Gavran, Joakim Söderlund och Calle Nelin. Kim Hägg fick in ett tröstmål bara med några sekunder kvar av matchen.

FC Trelleborg och IFK Malmö spelade om 3:e platsen. Matchen fick avgöras på förlängning där FC Trelleborg var det starkare laget och kunde ta hem tredjeplatsen efter 3-2.

Turneringens All-star

Calle Nelin (Kulladals FF), Martin Persson (Kulladals FF), Filip Widman (FC Trelleborg), Toni Bahtiri (FC Trelleborg), Jesper Rindmo (IFK Malmö), Sebastian Rask (Kulladals FF) och Simon Ingheden (Skabersjö IF).

Sammandrag från matchen:

Patrik Påhlsson:

Sebastian Rask:

Sammandrag från finalen och matchen om 3:e pris kommer ut under måndagen.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close