FotbollHelsingborgs IF

Alexander Achinioti-Jönsson lämnar Helsingborgs IF

Mittfältaren Alexander Achinioti-Jönsson lämnar HIF för spel i IFK Värnamo.

Alexander Achinioti-Jönsson kom som 16-åring till HIF från moderklubben Hittarps IK. Han har tillhört HIF:s A-trupp sedan säsongen 2014 och har sedan dess spelat 48 tävlingsmatcher för klubben. Nu är det klart att 21-åringens karriär fortsätter i IFK Värnamo.

– Jag är oerhört stolt och glad över att ha fått representera HIF under de senaste fem och ett halvt åren. Jag har växt mycket som person både på och utanför planen. Givetvis vill jag tacka alla spelare, tränare och anställda som varit i klubben under min tid här och önskar samtliga ett stort lycka till. Jag hoppas att klubben tar sig tillbaka dit man hör hemma och att jag någon gång i framtiden får ta på mig den rödblåa dressen igen, säger Alexander i ett pressmeddelande.

HIF:s huvudtränare Per-Ola Ljung säger att klubbytet kan hjälpa spelarens individuella utveckling.

– “AJ” har tillhört HIF:s A-trupp under fyra säsonger och redan skaffat sig en stor erfarenhet. Han har gjort bra insatser och lämnat avtryck men inte lyckats spela till sig en fast plats. Han är fortfarande ung och kommer att utvecklas, därför är det viktigt att han får komma till ett lag där han får spela. Han är HIF:are, har varit det länge och kommer att vara det länge. Han kommer alltid vara välkommen till detta gänget, säger huvudtränaren i ett pressmeddelande.

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close