IK PanternIshockeyNyheter

Straffarna sänkte Pantern mot AIK

Pantern vände 0-2 till 3-2 mot AIK, men det slutade ändå med förlust med 3-5. Två straffar spelade en avgörande roll, vilket upprörde Panterntränaren Joby Messier (bilden).

– Två straffar istället för utvisningar i samma match finns ju bara inte. De gjorde 1-0 på straff, 2-0 i powerplay, 3-3 på straff och 5-3 i tom kasse när vi plockat ut målvakten i jakten på att kvittera, vilket vi ju var tvungna att göra.

– När vi fick lov att spela fem mot fem utan att domaren blandade sig i släppte vi bara in ett mål. Jag tyckte att mina killar gjorde en bra match. Vi är kort om folk, vilket gör det svårare, men det här var bättre än i de senaste förlustmatcherna. Idag gjorde vi ett bra försök. Inte perfekt. Men AIK var inte perfekt heller.

På fredag möter Pantern Timrå borta. Förlust då och det ser plötsligt illa ut i toppkampen.

– En viktig match givetvis. Vi får se till att spela bättre än Timrå, och domarna, betonade Joby Messier.

Pantern hade inget flyt med domsluten, men det fanns flera andra – större – förklaringar till förlusten. Innan den första straffen, som Jens Jakobs mycket snyggt utnyttjade till 1-0 i den första perioden hade Pantern ett tre mot ett-läge som man slarvade bort plus två stolpträffar. När man sedan gick från 0-2 till 3-2 genom mål av i tur och ordning Sebastian Strandberg, Robin Dahse och Sebastian Dyk kopplade Malmölaget ett grepp om matchen som man inte borde släppt. Istället blev det AIK som tog över både spelet och chanserna och Pantern såg tröttkört ut.

Inte så konstigt. Panterntruppen har tunnats ut och senaste veckan har det blivit än värre. Poängmaskinen Olle Liss såldes till Rögle, mot AIK saknades även Martin Janolhs och Andreas Söderbergs nyckelbensbrott kommer att hålla honom borta i ytterligare flera veckor. IK Pantern har gjort en fantastisk säsong, men när allt nu ska avgöras har toppkonkurrenterna betydligt bredare trupper att använda.

Därför var AIK:s seger mer logisk än den såg ut ute på isen.

En förstärkning har Pantern skaffat. Mot AIK gjorde den 20-årige backen Valentin Pilet från Schweiz debut. Han värvades inför säsongen från Lausannes juniorlag, men lånades omedelbart ut till HC Sion-Nendaz 4 Vallées i den schweiziska trejdeligan. Nu har Pantern kallat hem honom för att täcka för Söderbergs skada.

Det klarade han inte mot AIK. Steget från en låg liga i Schweiz till Hockeyallsvenskan är stort.

– Valentin gjorde trots allt en solid match. Det tar tid att anpassa sig, påpekade Joby Messier och hoppades att Martin Janolhs frånvaro blir kortvarig.

– Det finns en chans att han kan vara med redan mot Timrå. Söderbergs skada tar 4-6 veckor att läka.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close