HandbollYstads IF

YIF dam väljer bort Pierre Gaum

"Beskedet kom lite som en chock"

Ystads IF ska ha ett damlag i eliten inom några år och laget håller denna säsong på att etablera sig i division ett.
Vem som ska leda laget i den satsningen är oklart – den nuvarande tränaren Pierre Gaum blir det hur som helst inte.

Redan innan säsongen är slut står det klart att Pierre Gaum inte kommer att vara huvudtränare för Ystads IF Dam nästa säsong. Pierre har varit den huvudtränare som haft det uppdraget längst av alla. Sportgruppen i Ystads IF “önskar nu en ny röst” och har valt att inte skriva nytt kontrakt med Pierre.

Förändringen innebär att samlaget för första gången inte kommer att ha Pierre Gaum i tränarstaben. Pierre började sin tränarbana då YIF och Pandora hade gemensamma lag säsongen 2012/2013, där Pierre var coach för det lag som spelade i division tre. Säsongen därefter var första gången YIF ställde upp med ett eget Damlag. Då i division tre var Pierre assisterande coach till Lasse Andersson. Efter halva den säsongen 2013/2014 slutade Lasse och Pierre tog över som huvudtränare, ett uppdrag han haft sedan dess. Till sin hjälp våren 2014 fick han Ola Netterheim som assisterande tränare och med dem vid rodret tog Damlaget sitt första serieguld. Även säsongen 2014/2015 var Pierre tränare och Ola assisterande, den säsongen slutade laget trea i division två.

Säsongen 2015/2016 fick Pierre en ny assisterande tränare i form av Michelle Seifert, den säsongen innebar en andra plats i serien och kval till ”ettan”. Ett kval som innebar fortsatt spel i ”tvåan”. Säsongen 2016/2017 blev det serieseger i division två för tränarduon och direktavancemang till division 1 Södra. Nu under säsongen 2017/2018 har Pierre fått Björn Grön som assisterade tränare och de leder ett YIF-lag som gör sin första säsong i division ett. Under tiden som tränare i YIF har Pierre, samtidigt som Björn, utbildat sig TS3-tränare. Det är ett välutbildat team som nu skall se till att Damlaget i mars får förnyat kontrakt i serien.

– Beskedet att inte få fortsätta som tränare för damlaget kom lite som en chock, då dessa intentioner varken visats eller sagts under säsongens gång. Samtidigt så vet jag hur spelreglerna ser ut i den här branschen. Nu har jag två månader kvar och kommer, som jag alltid gjort, fortsätta att ge allt för att Ystads IF ska ha ett damlag i division ett nästa år, säger Pierre Gaum.

Michelle Seifert, sportsligt ansvarig:
– Vi är jättetacksamma för den tid och engagemang Pierre har lagt ner för Ystads IF Dam under alla dessa år han har varit här. Men vi känner nu att det är dags för en ny röst för tjejerna och har därför valt att inte skriva nytt kontrakt med honom.
– Pierre har verkligen gjort ett fantastiskt jobb med Ystads IF Dam och vi önskar honom stort lycka till framöver och vi hoppas att vi får se honom i annan roll i Ystads IF igen.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close