Nyheter

Jägersro startar “fillial” i Hässleholm

Hässleholms Ridklubb och travbanan Jägersro startar ett samarbete med namnet ”Gemensamma hästkrafter”.
– Vi vill ge alla chansen att få uppleva hur fantastiskt det är att pyssla med hästar, säger Veronica E–Hörberg – eller ”Wera” som hon bara kallas – som är ansvarig för den nya satsningen.

Planerna har funnits länge, men nu har de blivit verklighet och på lördag (kl 13) sker den officiella invigningen på Hässleholms Ridklubb.
Tanken är att ge fler möjlighet att komma nära hästen. Två ponnytravare, russ, finns sedan en kort tid i Hässleholm. De kommer dels att gå ridlektioner, men sedan användas vid de körkurser som kommer att anordnas med start i början av mars.
– Vi vänder oss egentligen till alla. Barn, ungdomar, vuxna och inga förkunskaper krävs. Vi håller med hästar och all annan utrustning, så det handlar bara om att ha lite oömma kläder för att kunna vara med, berättar ”Wera”.

Veronica E-Hörberg startar filial i Hässleholm för travskolan på Jägersro.

Många av landets främsta kuskar har kommit till sporten genom ponnytravet, men även vuxna får sina första kontakter med hästen just genom ponnytravare.
– Vi kommer att jobba med hästen och skötsel av den, vi lär ut säker hästhantering och givetvis blir det körning med våra hästar.

Som en introduktion till satsningen blir det alltså en invigning på lördag som innehåller:
# Ponnykörning.
# Stora hästar.
# Monté (travridning).
# Gratis prova–på–körning.
– Vi ser det här som ett spännande projekt, att komma närmare de som är intresserade av vår sport och av hästen, säger Kerstin Peterson–Brodda, ordförande för Skånska Travsällskapet och ungdomsansvarig i styrelsen.

I ett första skede är två kurser inplanerade (start femte mars för ungdomar och åttonde mars för vuxna), men också lite prova–på–aktiviteter under det kommande sportlovet.
– Jag ser det här som en spännande start och givetvis har vi tankar på hur det här kan växa, säger ”Wera” förväntningsfullt.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close