FotbollVellinge IF

Roger Nilsson: “Vi skyndar långsamt”

Vellinge IF slutade på en andra plats förra säsongen och tog sig till division fyra genom kval. Nu laddar man för den nya säsongen och drar igång med årets första träningsmatch redan ikväll mot Vellinge FF. Skånesport har tagit några ord med lagets tränare Roger Nilsson.

– Försäsongen har flutit på bra så här långt. Känslan är att alla har höjt sig ett snäpp jämfört med samma period förra året och alla känns taggade på vad som komma skall.

Vad lägger ni fokus på just nu?

– Vi skyndar långsamt, det är ju en lång försäsong som väntar och det gäller att alla är på topp först i april. Fokus har främst legat på att hålla ett högt tempo på träningarna men vi har även så smått börja att nöta lite försvars-och anfallsspel.

Hur är stämningen i truppen?

– Stämningen i truppen är bra och det är alltid lite lättare när man vunnit en serie. De nya spelarna har kommit bra in i truppen och smälter in bra både på och utanför plan.

Ni har spelat bland annat Nils Holgersson Cup, vad tar ni med er därifrån?

– Efter ett i princip felfritt gruppspel blev det ett abrupt slut mot Sankt Olof redan i åttondelsfinalen. Tyvärr råkade vårt nyförvärv, målvakten Marcus Eskilsson, ut för en bristning i vaden i ett tidigt skede av matchen och kommer antagligen att vara borta från spel i 6-8 veckor. Men från första dagen, där vi bland annat slog Skabersjö som till slut blev ett av finallagen, med 5-1 fanns det en god känsla i laget och detta tar vi med oss.

Ni spelar match mot Vellinge FF under torsdagen, tankar inför den matchen? 

– Min förhoppning är att vi kan vara spelförande och fortsätta att producera mål i samma omfattning som förra året. Dessutom ser jag gärna att vi kan hålla ihop laget i defensiven, att vi jobbar ihop och gör det svårt för Vellinge FF att skapa målchanser. Ett par nya spelare, Patrik Torres och Filip Jönsson, ska också bli intressanta att se i matchen.

Hur ser du på era kommande träningsmatcher?

– Vi har valt att möta lag från division 3 till division 5 och varje match kommer att vara viktig på sitt sätt. Vi kommer att kunna fokusera på lite olika saker beroende på motstånd och förhoppningsvis kommer vi att vara väl förberedda inför seriepremiären mot Åkarps IF den 7:e april.

Hur mycket längtar man till seriepremiären i april? 

– Vansinnigt mycket!

Relaterade artiklar

Back to top button
Close